Annonce
Kolding

Til trods for corona: Stort arrangement med julemandens ankomst og juletræstænding gennemføres i Kolding

Fra scenen på Akseltorv vil julemanden i selskab med Jørn Pedersen tænde det store juletræ fredag den 19. november. Arkivfoto: Søren Gylling
På trods af den stigende corona-smitte vælger Cityforeningen og Kolding Kommune at gennemføre fredagens store arrangement, hvor julemanden kommer til byen.

Kolding: Mens flere juletræstændinger rundt om i landet i løbet af den seneste uge er blevet aflyst, så planlægger man fortsat i Kolding at holde fredagens arrangement, hvor julemanden ankommer til byen og i selskab med borgmester Jørn Pedersen tradition tro tænder for lysene på det store juletræ på Akseltorv.

Det til trods for, at der inden for den seneste uge er 226 konstaterede smittede med corona i Kolding. Heraf er 20 procent af dem iblandt de 3-11-årige, hvor 44 er testet positive.

Det har blandt andet ført til, at både Julen i Hejls, skolefesterne på realskolen og Sdr. Vang Skole og næste Sjov Lørdag i Christiansfeld er blevet aflyst.

Annonce

- Vi har været i dialog med KL (Kommunernes Landsforening, red.) og Kulturstyrelsen i forhold til, om der kommer yderligere restriktioner, men som det ser ud lige nu, så er meldingen, at de kigger på det, og at det fortsat gælder, at der ikke er noget, der gør, at vi ikke kan gennemføre, siger Thomas Boe, kommunaldirektør i Kolding Kommune, som sammen med City Kolding arrangerer julemandens ankomst og juletræstænding.

Som restriktionerne er i øjeblikket kræver det fremvisning af coronapas ved udendørs arrangementer med flere end 2.000 tilmeldte tilskuere eller deltagere, og på kommunaldirektørens kontor holder man løbende øje med, om det ændrer sig.

- Jeg er ikke sundhedsekspert, så vi er nødt til at støtte os til, hvad de officielle myndigheder siger, for de har trods alt et helt hold af netop sundhedseksperter bag sig. Men vi holder naturligvis hele tiden øje med, hvad myndighederne melder ud, og så må vi i dialog med Cityforeningen sætte os sammen og se, hvad vi kan gøre for at imødekomme eventuelle restriktioner, siger han.

Hold afstand

Opfordringen fra kommunaldirektøren er desuden, at alle, der deltager på fredag, gør, hvad de kan for at sikre sig bedst muligt.

- Hold afstand i det omfang, det er muligt. Sprit af. Overvej om man skal have et mundbind på og bliv også gerne testet inden, og spred jer gerne ud på strækningen fra havnen og op til Akseltorv, siger Thomas Boe.

Også hos formanden for Cityforeningen lyder meldingen, at man skal sørge for at passe på sig selv og andre i morgen.

- Der er lige nu ingen restriktioner, som forhindrer, at vi holder juletræstænding, men vi i cityforeningen opfordrer naturligvis til, at man holder afstand og passer på hinanden, så vi kan få en festlig og hyggelig eftermiddag på fredag, siger citychef Mette Schumacher.

Sidste år blev arrangementet på havnen og Akseltorv aflyst på grund af de daværende gældende coronarestriktioner, og derfor foregik det hele virtuelt via en film på kommunens hjemmeside og facebookside.

Julemandens ankomst

Julemanden kommer til Kolding fredag 19. november.

Fra klokken 16.00  spiller Kulturskolen på Akseltorv, mens Vejen Garden fra klokken 16.15 underholder på havnen, og klokken 16.30 ankommer julemanden sejlende til byen - direkte fra Nordpolen.

Klokken 17.30 underholder julemanden på scenen på Akseltorv, og efter fælles nedtælling i selskab med borgmester Jørn Pedersen tændes det store juletræ.

Der er lige nu ingen restriktioner, som forhindrer, at vi holder juletræstænding, men vi i cityforeningen opfordrer naturligvis til, at man holder afstand og passer på hinanden, så vi kan få en festlig og hyggelig eftermiddag.

Mette Schumacher, citychef
Annonce
Kolding For abonnenter

Beboere i landsby er bekymrede og retter kritik af botilbud efter brand: De tager ikke vores klager alvorligt

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Tyskerne er tossede med sønderjysk liebhaveri: Ejendomsmægler oplever stigning på 350 procent

Aabenraa For abonnenter

Byen kommer tættere på: Faxe Kalk er bekymret for udviklingen på havnen

Navne For abonnenter

Lars Koch Hertel var læge i Christiansfeld i mere end 30 år: Nu er han død 71 år gammel

Erhverv For abonnenter

Vognmand kæmpede for at holde lastbiler på vejen: Nu har mangel på chauffører tvunget ham til at sælge 15 lastbiler

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Varde For abonnenter

Han lægger historier på Facebook flere gange om dagen – men åbenheden dækker over en stor lukkethed

Kolding For abonnenter

Andrea fik sit store gennembrud i Retfærdighedens Ryttere: Nu spiller hun med i ny stor Netflix-serie

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Haderslev

Hesteavler frifundet i forældet straffesag: Snød banken for 700.000 kroner i hestehandel

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Sønderborg

Venstre vil tage statsministeren på ordet: - Vi skal turde frigøre folkeskolerne i Sønderborg

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg floppede: En helt igennem sjasket præstation

Team Esbjerg

Se videoanalyse: En sløv præstation - Team Esbjerg smed dyrebart point i topstriden

Annonce