Annonce
Team Esbjerg

Tilbage i Blue Water Dokken: En af Team Esbjergs helt store helte vender hjem

Da Team Esbjerg tilbage i foråret 2019 vandt DM-guld, blev holdet hyldet på Torvet. Dengang var Sandra Toft anfører, og derfor skulle hun naturligvis gå med pokalen. Foto: John Randeris
I to sæsoner gjorde Sandra Toft det blændende i Team Esbjerg. Søndag er hun tilbage, når der er 1/8-finale i Champions League.

Håndbold: I to sæsoner var hun en af Team Esbjergs helt store profiler.

I den første sæson kastede det en pokaltitel af sig, mens det i sæson to blev til DM-guld med finalesejr over Herning-Ikast.

Søndag er Danmarks bedste målvogter tilbage Blue Water Dokken, men farven på trøjen er udskiftet, da Sandra Toft som bekendt for længst har forladt Team Esbjerg til fordel for franske Brest Bretagne.

Og netop Team Esbjerg og Brest står de næste to søndage overfor hinanden i Champions League, hvor der er en plads i kvartfinalen på højkant.

- Jeg havde en fantastisk tid i Team Esbjerg, og jeg taler ofte stadig sammen med flere af pigerne på holdet. Team Esbjerg er en helt speciel klub, fortæller Sandra Toft.

- Derfor bliver det godt at komme tilbage, selvom det selvfølgelig ikke er det samme, når der desværre ikke må komme tilskuere ind til kampen. Der er så mange mennesker, jeg gerne lige ville have hilst på.

Annonce

En udfordring

Da hun i foråret 2019 fik chancen for at tage til Brest, var hun da også meget i tvivl.

- Jeg var jo rigtig glad for at være, hvor jeg var, men jeg følte, at jeg gjorde det rigtige ved at sige ja. Jeg havde brug for at udfordre mig selv menneskeligt, sportsligt og kulturelt.

Men opholdet i Brest har ikke været lutter lagkage.

- Coronaen har betydet rigtig meget, for Frankrig har jo været rigtig hårdt ramt, så i en lang periode har det bare været frem og tilbage til træning og så hjem at sidde alene i en lejlighed træning.

- Det har der ikke været meget sjov ved, og så har jeg da ofte drømt om, at jeg sad hjemme i Danmark i stedet for. Og det er faktisk stadig sådan i Frankrig, at man ikke må gå udenfor efter klokken seks om aftenen.

Annonce

På gensyn

Da Sandra Toft forlod Team Esbjerg, sagde hun ikke farvel, men hun sagde på gensyn - og derfor er spørgsmålet, om hun måske vender tilbage, når hendes aftale med Brest udløber i i sommeren 2022.

- I mit eget hoved svinger det frem og tilbage, om jeg skal hjem efter næste sæson, eller hvad der skal ske? Så jeg ved det faktisk ikke endnu.

Sandra Toft vurderer, at de to 1/8-finaler mod Team Esbjerg meget nemt kan gå hen at blive helt tætte.


I mit eget hoved svinger det frem og tilbage, om jeg skal hjem efter næste sæson, eller hvad der skal ske?

Sandra Toft


- Det er mit umiddelbare bud. Vores udfordring er, at vi ikke har spillet nogle afgørende kampe i lang tid, så derfor slider vi noget med det i øjeblikket, men jeg satser selvfølgelig på, at vi kan løfte niveauet mod Team Esbjerg.

Brest har i den seneste tid tabt ligakampe mod Paris og Besancon. Det er meget usædvanligt, og desuden har det også været lidt op og ned i Champions League.

- Men jeg synes jo, at det er for tidligt, at vi møder Team Esbjerg. Jeg ville hellere have, at det havde været i Final4 til maj.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Kolding

Værtshusejer tvivler på genåbning onsdag: Jeg kan ikke se hvordan det skal fungere

Erhverv

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Annonce