Annonce
Aabenraa

Tilbage i job: Fyret skolechef har selv ansat sin nye chef

Tidligere skolechef Lars Svenson er tilbage som fastansat i Aabenraa Kommune, hvor han er ansat som administrativ afdelingsleder på Lyreskovskolen. Arkivfoto: Søren Gylling
Aabenraa Kommunes tidligere skolechef Lars Svenson fik blot to år som skolechef i Kolding, inden han blev fyret. Nu er han glad for at være tilbage, hvor det hele begyndte. Som afdelingsleder i grænselandet.

Bov: Lars Svenson er tilbage i et lederjob i Aabenraa Kommune. Han var vellidt og værdsat som skolechef i Aabenraa Kommune, men kom ud i kolossalt stormvejr, da han bestred samme stilling i Kolding Kommune, der i april fyrede ham efter lidt over to år i jobbet.

Han har siden sommerferien været tilknyttet Lyreskovskolen i Bov som administrativ konsulent og er nu blevet fastansat som pædagogisk-administrativ afdelingsleder.

- Jeg har ansvaret for de administrative forhold på skolen, når det kommer til planlægning, struktur og økonomi, forklarer Lars Svenson, som er glad for, hans jobmæssige fremtid nu er på plads.

- Det er dejligt at komme til at gøre lidt nytte igen og gøre en praktisk indsats, når man nu har været langt væk fra felten, uddyber han.

Annonce
Når man har været ude i et stormvejr, går man tilbage til, hvor der er trygt og rart.

Lars Svenson, ny afdelingsleder på Lyreskovskolen

En interessant oplevelse

Lars Svenson har også fået Kolding-tiden på afstand.

- Kolding var - kan man læse i jeres medie - på mange måder en interessant oplevelse. Det har jeg lært af, og jeg har heldigvis gode mennesker, der har fortalt mig, at der er ting, man selv tager ansvar for, og ting, som måske også har været ude af mine egne hænder, forklarer Lars Svenson.

- Jeg prøver at fokusere på det, der er lykkedes i stedet for det, der ikke er lykkedes, siger han.

Den tidligere skolechef mener, hans eftermæle er bedre i virkeligheden end i offentligheden.

- Der er foregået noget i medierne, som jeg ikke har blandet mig i, men i den aftale, jeg har lavet, afspejler mit ansvar sig fint. Jeg ved selv, hvad min rolle har været, og det er okay for mig, fastslår Lars Svenson.

Reglerne må ikke tage overhånd

Det var et gedigent mediestormvejr, han blev ramt af, og det krævede noget at komme helskindet igennem.

- Når man er et værdibaseret menneske, som jeg er, udfordrer det mig lidt, når andre mennesker ikke er ordentlige. Heldigvis har jeg fået god opbakning fra mennesker, jeg har mødt, og fået mails med beskeden "det kan godt være, der står sådan i avisen, men du har faktisk gjort en forskel for vores barn". Det har gjort godt, konstaterer Lars Svenson.

- Der var måske nogle formelle ting, politikerne i Kolding ikke var tilfredse med, og det tager jeg til efterretning, men meget af det, jeg har gjort som fagperson, har måske fokuseret på at løse en udfordring for et konkret barn eller en forælder, forklarer Lars Svenson.

- Det vil jeg altid holde fast i. Når man har med mennesker at gøre, skal man passe på, at reglerne ikke tager overhånd, mener han.

En ring sluttes

Nu er han kommet tilbage til rødderne på skolen i grænselandet.

- Jeg startede faktisk min lederkarriere som viceinspektør på den nu hedengangne Frøslev-Padborg Skole (som blev en del af Lyreskovskolen, red.). Det var også derfor, jeg søgte jobbet. Jeg kender skolen, jeg kender jobbet, jeg kender medarbejderne. Og så trængte jeg måske til at komme til et sted, hvor der bliver set på de ting, jeg kan, og man husker mig for noget godt i stedet for det modsatte, siger Lars Svenson.

Og Lars Svensons nye chef - det bliver skoleleder Jon Sønderby, som Svenson i sin tid som skolechef selv ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce