x
Annonce
Aabenraa

Tilbage i skole: Udvalgte elever får tilbud om ekstra hjælp

Aabenraa Kommunes skolechef, Rasmus Andreassen, har bedt samtlige skoler oprette et tilbud med ekstra hjælp til de elever, der har behov for det. Arkivfoto: Claus Thorsted
På alle folkeskoler i Aabenraa Kommune bliver der nu tilbudt ekstra hjælp på skolen til de elever, der har behov for det. Det bliver dog samlet kun en meget lille gruppe.

Aabenraa: I første omgang drejede det sig om nødpasning af de elever, hvis forældre opfyldte kriterierne for at komme i betragtning til den hjælp, og som ikke har kunnet finde alternativer.

Nu tager folkeskolerne i Aabenraa Kommune så skridtet videre. Torsdag morgen skal alle skoler være klar til ikke bare at passe, men også undervise elever på alle alderstrin, der har behov for det.

Det er skolechef Rasmus Andreassen, der har truffet den beslutning, efter det blev klart, at skolerne tidligst åbner igen tirsdag den 14. april.

- Der er selvfølgelig nogle børn i udsatte positioner, som vi er særligt bekymrede for. Vi skal sikre os, at de ikke kommer bagefter. Derfor skal skolerne nu tilbyde dem den hjælp, hvis det er det, de har brug for, forklarer skolechefen.

Rent praktisk er det foregået sådan, at skoleforvaltningen i samarbejde med medarbejderne i børn- og familie har lavet en liste over børn, hvor der kan være grund til bekymring. Den er blevet på 44 navne.

- Det er dog ikke dem alle, der kommer med i lektieordningen. For det er jo ikke sikkert, der er hold i bekymringerne. Der var for eksempel ét barn på listen, hvor det viste sig, at selv om der er udfordringer i familien, så var alle lektier lavet, forklarer Rasmus Andreassen.

Annonce

Klar til sprogprøve

  • Blandt de elever, der nu får en ekstra hjælpende hånd med lektierne, er de seks elever i 0. klasse på Høje Kolstrup Skole, der endnu ikke har bestået den obligatoriske sprogprøve.
  • Den skal de nemlig bestå senest til sommer for at få lov til at fortsætte i 1. klasse, fordi Høje Kolstrup-bydelen inden for de seneste tre år har været på listen over udsatte boligområder.

Travle forældre

Ud over de elever, forvaltningen har peget på, har skolechefen også opfordret skolerne selv til at se på, om andre elever har brug for ekstra støtte til lektier. Det kan eksempelvis være elever, hvor begge forældre har så travlt med at arbejde, at de har svært ved at give den fornødne hjælp derhjemme, eller hvis en elev har andre problemer, som gør det svært at fokusere på skolen.

- Men det bliver samlet kun en meget lille gruppe, vi kommer til at åbne dørene for, forudser skolechefen.

Generelt er hans indtryk nemlig efter den første halvanden uge med fjernundervisning, at lærerne rundt på de enkelte skoler gør en stor indsats for at få alle med.

Det bekræfter en række skoleledere, som JydskeVestkysten har været i kontakt med. Søren Buchholdt på Bolderslev Skole fortæller, at lærerne kontakter alle familier for at få feedback, om hjemmeundervisningen fungerer, eller om der er udfordringer, skolen kan hjælpe med.

Lærere holder kontakten

Også på Kongehøjskolen sørger lærere og pædagoger så vidt muligt for at have kontakt til alle elever.

- Hvis man kan se, at eleven ikke er aktiv, kontaktes forældrene for på den måde at kunne støtte eleven bedst muligt, forklarer skoleleder Vibeke Domar Fischer, mens Morten Heilmann Sørensen fra Tinglev Skole oplyser, at alle lærere tjekker op på, om eleverne er i gang med deres opgaver, og så får nogle også ekstra opmærksomhed:

- Nogle lærere er i daglig kontakt med elever, som er sårbare, og andre har aftalt tidspunkter med forældrene, hvor de ringer sammen og snakker om nogle af de udfordringer, der er.

Skolechef Rasmus Andreassen får først torsdag et samlet overblik over, hvor mange elever der kommer med ind under ordningen med ekstra støtte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce