Annonce
Læserbrev

Tilbage til de kommunale kerneydelser

Læserbrev: Hvorfor har vi egentlig en kommune, og hvad er det for ydelser, vi i fællesskab bedst løser nu og i fremtiden?

Efter min opfattelse så er det på børneområdet, vuggestuer, børnehaver, skoler og ungdomsklubber. På ældreområdet er det hjemmehjælp, plejehjem, genoptræning, hjælpemidler og dagcentre. På teknikområdet er det, kommuneplanlægning, forsyning samt vedligeholdelse af kommunale bygninger og veje.

Alt andet hvad Tønder Kommune for tiden bruger ressourcer på, er overflødigt og til dels skadeligt for det private erhvervsliv. Administrationen er også alt for stor, den kan reduceres med skønnet 1/3.

Det er rigtigt godt, at Hjemsted Oldtidspark nu omsider er blevet solgt. De cirka 12 hektar har siden 1996 kostet skatteborgerne omkring 90 millioner kroner. Det var derfor på høje tid, at dette hul blev stoppet af byrådet. Man har nølet i alt for mange år, fordi politikerne ikke var parate til at se realiteterne i øjnene. Tabet på oldtidsparken voksede dermed til det samme beløb, som det nu koster at opføre en ny skole i Skærbæk.

Det er rigtig godt, at gården Aaved nu omsider er sat til salg. Tønder kommune ejer alt for mange bygninger, kommunen bør kun have de bygninger, som er nødvendige for at kunne levere sine kerneydelser.

Vi må håbe på, at de nuværende brugere af Aaved køber bygningerne, for det er helt sikkert den vej, vi skal.

En mindre, men mere effektiv kommune til gavn for borgerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce