Annonce
Læserbrev

Tilbage til de kommunale kerneydelser

Annonce

Læserbrev: Hvorfor har vi egentlig en kommune, og hvad er det for ydelser, vi i fællesskab bedst løser nu og i fremtiden?

Efter min opfattelse så er det på børneområdet, vuggestuer, børnehaver, skoler og ungdomsklubber. På ældreområdet er det hjemmehjælp, plejehjem, genoptræning, hjælpemidler og dagcentre. På teknikområdet er det, kommuneplanlægning, forsyning samt vedligeholdelse af kommunale bygninger og veje.

Alt andet hvad Tønder Kommune for tiden bruger ressourcer på, er overflødigt og til dels skadeligt for det private erhvervsliv. Administrationen er også alt for stor, den kan reduceres med skønnet 1/3.

Det er rigtigt godt, at Hjemsted Oldtidspark nu omsider er blevet solgt. De cirka 12 hektar har siden 1996 kostet skatteborgerne omkring 90 millioner kroner. Det var derfor på høje tid, at dette hul blev stoppet af byrådet. Man har nølet i alt for mange år, fordi politikerne ikke var parate til at se realiteterne i øjnene. Tabet på oldtidsparken voksede dermed til det samme beløb, som det nu koster at opføre en ny skole i Skærbæk.

Det er rigtig godt, at gården Aaved nu omsider er sat til salg. Tønder kommune ejer alt for mange bygninger, kommunen bør kun have de bygninger, som er nødvendige for at kunne levere sine kerneydelser.

Vi må håbe på, at de nuværende brugere af Aaved køber bygningerne, for det er helt sikkert den vej, vi skal.

En mindre, men mere effektiv kommune til gavn for borgerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

31-årig mand erkender at have slået gravid kvinde ihjel

Annonce