Annonce
Sport

Tilbageslag for Esbjerg Energy

Måske det var her, Esbjerg Energy tabte kampen. Christian Wejse var helt alene igennem i undertal ved 2-1 - en 3-1-scoring kunne måske have gjort den store forskel. Foto: André Thorup

2-0-føring blev sat over styr mod et godt spillende Aalborg-hold. I de afgørende sekvenser var gæsterne bare bedre.

Nu gik det ellers lige så godt for Esbjerg Energy.

11 point i de seneste fire kampe havde givet en vis optimisme og et vist håb om, at der var varig bedring på vej.

Det håb fik et alvorligt knæk tirsdag aften, da mestrene fra Aalborg fulgte 8-2-sejren på hjemmebane op med en lidt mindre en af slagsen i Esbjerg - 6-3 endte det til gæsterne.

Annonce

Kampen i tal

Esbjerg Energy-Aalborg 3-6 (2-0, 0-2, 1-4)1-0 Mark Derlago ass. Marc Hagel (5.21), 2-0 Niklas Andersen (8.35), 2-1 Julian Jakobsen (20.13), 2-2 Lasse Bo Knudsen (37.54), 2-3 Mike McNamee (43.33), 3-3 Mark Derlago (52.20 fem mod fire), 3-4 Martin Højbjerg (54.39), 3-5, Mike McNamee (58.41), 3-6 Jack Walker (59.03)

Udvisninger

Esbjerg Energy 6x2, Aalborg 1x10, 5x2

Tilskuere

1079

Andersen slog til

Esbjerg Energy fik ellers en perfekt start på kampen.

Da værterne havde overvundet en lidt halvtynd udvisning til målmand Nicolaj Henriksen for forsinkelse af spillet - mystisk og uigennemskuelig ny regel - fik de for alvor fat.

Mark Derlago var hurtigst over en puck tæt under mål og fik scoret til 1-0, og inden Aalborg rigtigt havde overvundet den lille indledende lussing, fik gæsterne en på den anden kind. Niklas Andersen modtog pucken på blå linje i højre side og vippede den op i nærmeste målhjørne med et fremragende håndledsskud - det så fint ud.

Det gjorde første periode i det hele for Esbjerg Energy. Det lykkedes langt hen ad vejen at holde den ellers ret skræmmende Aalborg-offensiv udad i banen, så Henriksen i målet nøjedes med at gøre det, man med rimelighed kunne forlange af ham.

Lynhurtig reducering

Den defensive påpasselighed nåede ikke helt med ud til anden periode, for der var blot gået 13 sekunder, da Julian Jakobsen reducerede til 2-1. Sjasket forsvarsspil, og lige præcis den livline, gæsterne havde brug for for at sætte sig på kampen.

Der blev godt nok lagt tryk på Esbjerg Energys mål, og nu var der brug for, at Nicolaj Henriksen viste sig frem - i et enkelt tilfælde endda i helt ekstrem grad.

Så defensiven holdt stand, Esbjerg Energy fik befriet sig fra lidt af presset, og selv i undertal så det fint og solidt ud. Med fem minutter tilbage fik Christian Wejse endda en gigantisk chance i en sekvens, da Jannik Christensen sad ude for anden gang i kampen.

Wejse slap helt alene igennem og havde den måske afgørende scoring på bladet - men brændte.

Og få minutter senere scorede Lasse Bo Knudsen så til 2-2 på et tilsyneladende ufarligt skud fra distancen, så alt var åbent inden de sidste 20 minutter.

Og det blev det sådan set ved med at være. Langt ind i tredje periode.

6-3 ser klart og overbevisende ud, men med seks minutter tilbage stod der 3-3.

Mark Derlago havde udlignet den føring, Mike McNamee havde givet Aalborg, og selv om gæsterne skøjtede bedre og hurtigere og generelt var farligere, lignede det en tæt afslutning.

Det blev det ikke.

Martin Højbjerg fik lidt heldigt scoret til 4-3 med godt fem minutter tilbage, og inden Esbjerg Energy-træner Mark Pederson nåede at tage Nicolaj Henriksen ud i et sidste sats, gjorde Mike McNamee det til 5-3.

Så tog Pederson Henriksen ud, så scorede Jack Walker til 6-3, og derfor endte det med en overbevisende sejr til gæsterne.

Og et tilbageslag for Esbjerg Energy.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Butikschef jagtede kødtyv på gaden

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce