Annonce
Aabenraa

Tilbud til bedsteforældre fra tidligere fangelejr: Lad dit barnebarn hjælpe en fange på flugt

Museumschef Morten Teilmann Jørgensen fra Kongernes Jelling er konstitueret leder af Frøslevlejrens Museum, efter at Henrik Skov Kristensen er gået på pension. Foto: Nationalmuseet.
Chefen fra Kongernes Jelling er konstitueret leder af Frøslevlejrens Museum. I år har museet nye tilbud til især de unge gæster.

FRØSLEV: Der er en ny leder på kontoret og flere nye tilbud til gæsterne, når Frøslevlejrens Museum tager imod sommergæsterne.

Museet, der fortæller om tiden som fangelejr både under og efter den tyske besættelse, havde i fjor rekordmange gæster på baggrund af corona-pandemien. Den fik danskerne til at tage på opdagelse i deres eget land.

Morten Teilmann Jørgensen, der er konstitueret leder af museet, håber, at den succes gentager sig i år.

Annonce

Han har overtaget posten midlertidigt, efter at den hidtidige leder af museet, Henrik Skov Kristensen, er gået på pension. Morten Teilmann Jørgensen passer dog samtidig også sit job som leder af Kongernes Jelling.

Det er planen, at der skal findes en permanent løsning til oktober,

For børn og bedsteforældre

Og så til den del, der handler om bedsteforældrene og deres børnebørn. Blandt de nye tilbud til gæsterne er et spil, der især henvender sig til de grupper.

Gennem spillet skal deltagerne hjælpe en fange med at flygte fra Frøslevlejren, og undervejs får de mange spændende historier om lejren.

Der er også lavet en ny lydguide, hvor man følger en af fangerne, Preben Andersen, der blev skudt ved hegnet i 1944.

I efteråret åbnede udstillingen Børn og Unge i Krig, som ikke mange har nået at se, da museet kort efter måtte lukke ned på grund af corona. Derfor vil den være ny for langt de fleste.

Udstillingen sætter fokus på at være barn og ung i Danmark under besættelsen fra 1940 til 1945. Ambitionen er at vække eftertanke og gøre anden verdenskrig mere nærværende for de yngre generationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce