Annonce
Sydjylland

Tilbud til Fanø Kommune: Byg en bolig og få 400.000 kroner

Fra venstre: Johan Brink Jensen (S), Erik Nørreby (V), Ulla Tørnæs (V), Anders Kronborg (S) og Sofie Valbjørn (Alt.). Privatfoto
Der er grønne gevinster at hente i renoveringer nuværende og etableringer af nye almene boliger i Danmark. Dette betyder blandt andet, at Fanø Kommune kan modtage tilskud fra en ny millionpulje, der kan betale cirka 20 procent af en ny almen bolig.

Fanø: Regeringen ønsker at afsætte flere milliarder til grønne renoveringer i den almene boligsektor samt etableringer af nye boliger. I forbindelse med et kvartalsmøde i sidste uge havde folketingsmedlemmerne Ulla Tørnæs (V) og Anders Kronborg (S) taget turen til Fanø for at fortælle, at kommunen nu kunne få del i en pulje på 30 millioner kroner fra den statslige Nybyggerifond, som skal hjælpe med etableringen af nye almene boliger i ø-kommunerne. Mere konkret betyder det, at Fanø Kommune kan modtage 400.000 kroner i tilskud for hver almen bolig, kommunen opfører i perioden 2021-2026.

- Det giver nogle helt nye incitamenter til, at Fanø som en lille økonomi også kan gå ind og investere i almene boliger. Investeringer som disse kan også være med til at sætte gang i byggeriet på øen samtidig med, at man også udvider den almene boligmasse, siger Anders Kronborg.

De to folketingsmedlemmer fremlagde nyheden for borgmester Sofie Valbjørn (Alt.), viceborgmester Erik Nørreby (V) og byrådsmedlem Johan Brink Jensen (S).

Annonce

- Det er bestemt interessant, og vi skal da kigge på hvilke muligheder, det giver os, siger Sofie Valbjørn, der har bedt forvaltningen om at undersøge det nærmere.

Først til mølle

De 30 pulje-millioner kan støtte etableringen af 75 nye almene familieboliger på de danske småøer. Men da denne pulje skal deles mellem Fanø, Læsø, Samsø, Ærø og de resterende småøer, er der tale om et først til mølle-princip.

- Vi ved, at der er borgere på Fanø, som kan få glæde af nye almene boliger, når de bliver ældre. Så det handler om at komme først og at komme i gang, siger Anders Kronborg.

Hidtil har man i Fanø Kommune haft stor interesse i at opføre lejeboliger, hvor flere private investorer har vist interesse i netop dette - senest har man solgt grunden ved Realen til lejeboliger.

Hvorvidt Fanø Kommune ønsker en bid af kagen, kan Sofie Valbjørn dog ikke sige så meget om på nuværende tidspunkt.

- Hvad vi er interesseret i at gøre politisk, og hvad vores overvejelser er i byrådet, kan jeg i øjeblikket ikke sige alt for meget om, da vi ikke har drøftet det endnu.

Nybyggerifonden

  • Nybyggerifonden blev oprettet tilbage i 1998 og er en konto, der hører under Landsbyggefonden.
  • På kontoen står der i øjeblikket omkring 500 millioner kroner.
  • Pengene skal især gå til at støtte byggeri af flere almene boliger.
  • Det er regeringen, Socialistisk Folkeparti, Venstre, Alternativet, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten, der er blevet enige om, at ø-kommunerne kan benytte sig af puljen på 30 millioner kroner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce