Annonce
forside

Tilbud til spillefugle: Odds på borgmesteren

Kampen om borgmesterkæden spidser til - spørger man et bettingfirma, så bliver Hans Østergaard (V) manden med kæden efter komunalvalget i Ringkøbing-Skjern. Arkivfoto

Man kan spille på, hvem man tror bliver Ringkøbing-Skjerns næste borgmester. Ifølge NordicBet er Venstres Hans Østergaard storfavorit.

Ringkøbing-Skjern: Ti dage før kommunalvalget er det fortsat helt åbent, hvem der skal være borgmester i Ringkøbing-Skjern. Men bettingfirmaet NordicBet ikke i tvivl.

Venstres Hans Østergaard står til at blive den nye politiske førstemand, og han er derfor den kandidat, som giver pengene færrest gange igen, hvis man vælger at spille på udfaldet af valget.

Sætter man en ti'er på V-spidskandidaten, har man udsigt til at vinde 14 kroner og 50 øre, hvis Østergaard bliver ny borgmester.

Søren Elbæk (S) og Kristian Andersen (KD), der har langeret sig selv som seriøse udfordrere til at skubbe Venstre ud af borgmesterkontoret, tror spiludbyderen til gengæld ikke så meget på. De giver henholdsvis 42,50 og 47,50 kroner igen for en indsats på ti kroner.

Annonce

Gambler på en anden

Er man gambler og tror på, at det kan ende med en helt fjerde kandidat som borgmester, er der til gengæld udsigt til en noget større gevinst. En spillet ti'er giver 250 kroner.

Spilfirmaet opfordrer dog spillefugle til at holde sig godt opdateret med de politiske nyheder og aktuelle kommunale sager, inden man spiller.

Det vil være en rigtig god idé, mener Fjordlistens Jan Holm Rasmussen, der ville sætte sine sparepenge på, at det ikke bliver en af de tre borgmesterkandidater fra Venstre, Socialdemokratiet eller Kristendemokraterne, som løber med kæden.

- Jeg er ikke den store spillefugl, men jeg ville sætte mine sparepenge på "en anden". Lige nu kan man se på læserbrevene, at der igen er tvivl om, hvad det personlige stemmetal betyder i Venstre - og helt principielt har vi jo hele tiden sagt, at der er 92 kandidater og lige så mange borgmesterkandidater, så intet er afgjort på forhånd siger han.

Fjordlisten har ikke besluttet, hvem man vil støtte på valgnatten. Det bliver blandt andet afgørende, hvem der vil sikre den bredest mulige konstituering med formandsposter til alle, og at en ny borgmester reelt lægger op til at gøre tingene på en ny og mere åben måde, lyder meldingen.

Alt er i spil

Også SF holder kortene ind til kroppen og vil ikke på forhånd bakke op om en bestemt borgmesterkandidat.

- Jeg er SFs bud på en borgmester. På valgnatten må vi se, hvad der sker. Jeg er slet ikke sikker på, at det bliver én af de tre. Alt er i spil, siger Pia Vestergaard og fortsætter:

- Det er enormt vigtigt, hvem der bliver ny borgmester. Derfor lægger vi vægt på, at det bliver en person, som kan tegne kommunen udadtil og samle indadtil, siger hun.

En valgnatsgyser

Den konservative spidskandidat Pia Olivia Christensen er heller ikke parat til at sætte penge på en af de tre borgmesterkandidater.

- Vi går til valg på mig som borgmester, men gennem valgkampen er vi blevet klogere på, hvem vi ikke vil støtte. Kristendemokraternes borgmesterkandidat har afsløret et menneskesyn, som vi ikke kan støtte - med udmeldingen om, at han ikke vil vie to af samme køn, siger hun.

Selv om Konservative er borgerlige, så er Venstre heller ikke det lille partis kop te.

- Venstres borgmesterkandidat har haft flere år til at gennemføre den forandring, han nu efterlyser, men han har ikke gjort noget ved det. Der er brug for en ny ledelse og politikere, der vil det samme. Det er enormt vigtigt, hvem der bliver borgmester i Ringkøbing-Skjern, men lad os se, hvad der sker på valgnatten, siger Pia Olivia Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce