Annonce
Billund

Tilflytter og mangeårig beboer: - Vi håber, folk bakker op, for vi har en god by

Susan Hansen flyttede fra Køge til Grindsted for et halvt år siden, mens Bodil Lindbjerg har boet i Grindsted i 40 år. Også Bodil og hendes mand valgte dengang at blive i byen, fordi der var gode tilbud til deres handicappede søn. De to var enige om, at det betyder rigtig meget, at der er noget godt for børn og børnebørn i en by, men man må heller ikke glemme sig selv. Foto: Lise Nørgaard
To mormødre, en tilflytter og en Grindsted-indbygger, mødte hinanden ved Grindsteds nye sandkasse lørdag formiddag. De håber begge, at sommer-torvet vil få folk til at sætte sig ned i bymidten.
Annonce

Grindsted: Sand og vand hører som regel sammen, men ikke i en bymidte midt i landet, der gerne vil have gang i handelslivet - og særligt ikke noget vandet kommer fra oven. Ikke desto mindre var det virkeligheden på torvet i Grindsted  lørdag formiddag, da den nye strandkulisse blev indviet af borgmester Ib Kristensen. En god flok Grindsted-borgere så med under paraplyer, da fire piger klippede en snor, efter Ib Kristensen havde forsikret, at der ville blive tid til at bruge de nye faciliteter, selvom der skulle komme nogle regnvejrsdage indimellem.

Dansk sommervejr kan man ikke gøre noget ved - udover paraplyer. Foto: Lise Nørgaard

- Det hele bliver stående i et godt stykke tid, lovede han.

Treårige Dean havde ikke brug for at vente, for når man er klædt i regnbukser og støvler, så er regnvejr ingen hindring. Han indtog straks sandkassen - og var slet ikke ked af at have det hele for sig selv.

Dean på tre år elsker sand og gik straks i gang i sandkassen. Foto: Lise Nørgaard

Med sig havde han sin lillebror Jared på ti måneder, der netop var faldet i søvn i barnevognen og bag den sin mormor, 53-årige Susan Hansen, der var i gang med at veksle et par ord med Bodil Lindbjerg, da avisen mødte dem.

Annonce

Vil gerne i kontakt

- Jeg synes, den lille er helt vidunderlig, og det er bare dejligt, at han bare går i gang, lød det fra Bodil Lindbjerg - og det skulle den anden mormor have med på vejen.

For de er begge mormødre - 73-årige Bodils børnebørn er dog voksne i modsætning til Susans, der netop er flyttet til Grindsted fra Køge med sin mand for et halvt år siden - for at være tættere på guldklumperne og kunne hjælpe til, mens de er små.


Forældrene er ikke med i dag. Vi skal passe børnene til i morgen, og så tænkte jeg, at vi skulle herned - måske også for at falde i snak med nogle andre.

Susan Hansen, tilflytter fra Køge


Bodil derimod har boet i Grindsted i 40 år, men begge var rørende enige om, at strandkulissen var en rigtig god ide, og at det er noget, der har manglet i byen. Et sted, hvor man kan slå sig ned, uden at skulle gå på café, og de ser det begge to som noget, de vil bruge sommeren over.

For Susan og hendes mand kan det måske være en åbning til at møde andre Grindsted-borgere, for det kan godt være lidt svært, selvom der er begyndt at ske lidt i nabolaget, hvor de er flyttet ind.

Annonce

Bak nu op og brug det

Bodil kan godt huske, hvordan det var, men dengang de selv flyttede fra Kolding til Grindsted var de både yngre og startede en købmandsforretning i byen.

- Så vi lærte hurtigt folk at kende, så jeg synes, det er virkelig modigt at flytte i en anden alder, siger hun, der beskriver sig selv som en snakkemaskine.

- Jeg er ikke bange for at sige noget til folk. Det tror jeg ikke, man skal være, påpeger hun, der fik nævnt for Susan, at hun skulle tage at komme med til gymnastik, når det starter op igen efter corona.

- Vi har en god by med masser af håndbold og fodbold, svømmehal og biograf, fortsatte Bodil.

Begge håber de på, at folk vil bakke op om tiltaget på torvet sommeren over.

- Jeg ville gerne se flere her. Jeg ved ikke helt, hvad det er, for forretningerne og byen gør virkelig noget ud af det, påpeger Bodil.

I sommerens løb vil der også være petanquebane på torvet, og der vil også komme mere sand, når der skal være beachvolleyball, og sidst på sommeren får festugen også glæde af de nye strandkulisser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce