Annonce
Haderslev

Tilfreds borgmester vil længere op på rangliste

Borgmester H. P. Geil (V) glæder sig over, at Haderslev i løbet af det sidste år har vundet det meste af det tabte tilbage på DIs liste over erhvervsvenlighed. Her ligger Haderslev nu på en plads som nummer 34. Arkivfoto: Jacob Schultz
Samarbejde med Trekantområdet og de tre andre sønderjyske kommuner og målrettet samarbejde mellem skole og erhvervsliv er blandt de initiativer, der er gennemført. Image kan blive bedre, erkender H. P. Geil.

Haderslev: - Sidste år var vi nummer 53 og i år nummer 34, så det er klart, at det kan jeg kun være tilfreds med, fordi vi går pænt frem på listen, siger borgmester H.P. Geil (V) ovenpå offentliggørelsen af DIs store årlige erhvervsklimaundersøgelse.

Kommunen er rykket 19 pladser frem og har dermed næsten tilbageerobret de 20 pladser, som den rykkede ned i 2018-undersøgelsen.

- I kraft af en målrettet og intensiv indsats, mener H. P. Geil, der tilskriver medarbejderne i Teknik og Miljø æren.

- Fordi det er deres positive indsats i forhold til kvaliteten af den kommunale sagsbehandling på miljø- og byggeområdet, der for alvor har rykket. Her ligger vi nu nummer 14 i hele landet, det er en højdespring på hele 29 pladser, siger H.P. Geil.

Annonce
Vi har blandt andet indledt et samarbejde med Trekantområdet og de øvrige sønderjyske kommuner for at skaffe arbejdskraft.

Borgmester H. P. Geil (V)

Mange initiativer

75 lokale virksomheder på DI-området har deltaget i undersøgelsen, der kommer umiddelbart efter Haderslev Erhvervsråds egen tilfredshedsundersøgelse, som godt 400 virksomhederne i kommunen deltog i.

- Jeg glæder mig over, at DIs undersøgelse langt hen ad vejen bekræfter dette indtryk, siger H.P. Geil.

- Men når det er sagt, så viser en plads som samlet set nummer 34 jo også, vi kan blive bedre. Vi bestræber os konsekvent på at skabe forbedringer for erhvervsklimaet, og vi har løbende gjort det nemmere at drive virksomhed i kommunen. Det arbejde fortsætter naturligvis, og jeg håber, det kan ses af undersøgelsen blandt DIs medlemmer næste år, siger H.P. Geil.

Haderslev Kommune har siden sidste måling gennemført en række initiativer.

- Vi har i 2019 indgået samarbejde med de øvrige sønderjyske kommuner, så vores hjælp med at skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomheder nu både omfatter trekantområdet og Sønderjylland. Vi arbejder målrettet med at få skabt et godt samarbejde mellem skole og erhvervsliv, og så har vi styrket den tværgående sagshåndtering med god og tidlig dialog, der sikrer smidig og koordineret myndighedsbehandling, som er tilpasset den enkelte virksomhed, fortæller H. P. Geil, der er klar over, at der hele tiden er mulighed for at forbedring.

Attraktive tilbud

VUC-sagen, understreger han, har intet med Haderslev Kommune at gøre.

- Og på et eller andet tidspunkt vil den sag gå i glemmebogen. I kommunen skal vi gøre det attraktivt at flytte hertil, og vi har rigtigt meget at byde på. I weekenden var der 15.000 mennesker fra hele verden til speedway, vi havde Stafet for Livet, der er fodbold, ishockey, kultur. Vi skal skabe attraktive tilbud med hjerte og vilje på skole- og børnehaveområdet, hvis folk er glade og tilfredse ved at bo her, så spredes det, men det er en proces, siger H. P. Geil, der igen understreger, at DIs undersøgelse falder i tråd med Haderslev Erhvervsråds egen.

- Det er en trend, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Østergade skal være mere grøn

112

Dyre stole og lamper stjålet ved indbrud

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce