Annonce
SønderjyskE

Tilfreds Riddersholm: Jeg er meget fortrøstningsfuld

Glen Riddersholm var tilfreds med præstationen i torsdagens træningskamp på udebane mod Malmø FF, men cheftræneren kunne nu godt have sig noget mere effektivitet i afslutningerne. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
SønderjyskE tabte godt nok torsdagens træningskamp på udebane mod svenske Malmø FF med 2-1, men på mange områder var cheftræneren alligevel fint tilfreds med præstationen.

SØNDERJYSKE: Fodboldspillerne fra SønderjyskE tog for bare tre dage siden fat på forberedelserne til den nye sæson, mens Malmø FF om bare halvanden uge genoptager deres turnering.

- Jeg må da indrømme, at jeg nok lidt have frygtet, at vi skulle til Malmø og have ørerne i maskinen. Det er en af de største klubber i Skandinavien, så vi var jo godt klar over, at det var en ordentlig mundfuld, men vi slap fint igennem det.

Så jo, SønderjyskE-cheftræner Glen Riddersholm var overordnet set fint tilfreds med indsatsen, selvom træningskampen altså endte med at nederlag på 2-1 (2-0).

- Kampen var meget brugbar for os. Den viste, at når vi holder os til aftalerne, har modstanderen svært ved at spille sig frem til de helt store chancer. Bryder vi ud af det, kan det gå galt.

Malmø scorede to mål i første halvleg, mens SønderjyskE, der skiftede hele holdet i pausen, fik reduceret 20 minutter efter pausen, hvor der blev lavet et straffespark på Marco Rojas. Rutinerede Johan Absalonsen omsatte den store mulighed til en scoring.

- Men jeg vil sige, at vi også skal lære at blive mere effektive. Vi havde mange gode og store muligheder i løbet af kampen, så vi er derhenne, hvor vi nok burde have scoret i hvert fald et par mål mere, vurderede Glen Riddersholm.

Nyerhvervelserne Patrick Banggaard og Rilwan Hassan spillede begge en halvleg, og de gjorde det fint.

- Men generelt var det bestemt godkendt, og så fik vi set alle vores spillere i aktion, så på alle måder var det fint. Rent fysisk er vi endnu ikke, hvor vi skal være, men det er meget naturligt. Vi har stadig en del træningskampe, men vi er på rette vej.

Annonce

25 spillere i aktion

SønderjyskE spillede første halvleg med Sebastian Mielitz, Kees Luijckx, Patrick Banggaard, Justin Plautz, Alexander Bah, Rasmus Vinderslev, Christian Greko Jakobsen, Eggert Jonsson, Marco Rojas, Rilwan Hassan og Mart Lieder, mens opstillingen i anden halvleg hed Nikola Mirkovic, Jeppe Simonsen,Stefan Gartenmann, Joao Pereira, Nicholas Marfelt, Victor Mpindi Ekani, Marco Rojas, Eggert Jonsson, Danny Amankwaa, Johan Absalonsen, Senad Jarovic.

Desuden blev der også spilletid til Ajvas Redzepi, Nazifi Yahaya og Steffen Svenningsen. Sidstnævnte havde i øvrigt en stor chance for at udligne til 2-2 i slutfasen i Malmø, men Svenningsens forsøg gik i sidenettet.

Næste udfordring for SønderjyskE's superligamandskab, der indleder turneringen søndag den 14. juli hjemme mod Randers FC, er en kamp mod Kolding Boldklub i anledning af klubbens 100 års jubilæum. Den kamp spilles i Kolding på lørdag kl. 11.00.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Julebal i Medius: Flere tilmeldte i år

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce