Annonce
Sport

Tilfredshed hos Haas og Magnussen trods 15.-plads

Mladen Antonov/Ritzau Scanpix
Kevin Magnussens Haas-racer er så udfordret, at danskerens avancement til Q2 i sig selv var en succes.

En 15.-plads i lørdagens Formel 1-kvalifikation i Singapore lyder bestemt ikke prangende.

Ikke desto mindre opfyldte Kevin Magnussen med en sådan placering Haas-teamets ambitioner, og danskeren fik efterfølgende ros af garagen for sin kørsel.

Bilen var nemlig igen ikke til mere, så at danskeren overhovedet kom videre til Q2 bliver betragtet som et lyspunkt. Så slemt står det til.

- Man bliver nødt til at tage det positive med, som der er. Det var en af de tidstagninger, hvor man kunne mærke, at man fik det ud af det, man kunne.

- Det er det frustrerende ved Formel 1, når der bliver kørt på så højt et niveau. Vi fik mere ud af bilen, end der er i den, og jeg kørte nogle rigtig gode omgange, og alligevel bliver man så nummer 15, langt fra 14.-pladsen, siger Kevin Magnussen efterfølgende til TV3+.

I Q2 havde han omkring otte tiendedele af et sekund op til Kimi Räikkönen på 14.-pladsen.

Danskeren starter dog som nummer 14 i løbet søndag, fordi Sergio Perez bliver rykket fem startplaceringer tilbage som følge af udskiftning af gearkassen.

- Der har aldrig været et løb her (i Singapore) uden safety car, og safety car kommer kun på banen, hvis der sker noget med bilerne. Og det må der gerne gøre søndag også.

- Forhåbentlig kan vi holde fast i vores position og er ikke så langsomme, at vi ryger ned gennem feltet. Og så håbe på, at der sker nogle ting foran, siger Kevin Magnussen til TV3+.

Hans teamkollega Romain Grosjean sluttede som nummer 18 i kvalifikationen.

Charles Leclerc i Ferrari var hurtigst af alle og starter forrest for tredje grandprix i træk. De to foregående løb har den unge monegasker vundet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce