Annonce
Kolding

Tillidskvinde om krav om coronapas for kommunalt ansatte: - Jeg bryder mig ikke om, at der ikke er tillid til, at medarbejderne er vaccineret eller testet

Alt tyder på, at de flere tusinde medarbejdere ved Kolding Kommune fra midten af december skal sørge for, at de altid har et gyldigt coronapas, de kan fremvise, når de går på arbejde. Fredag høres medarbejderrepræsentanterne i kommunens hovedudvalg om forslaget om obligatorisk coronapas, og på tirsdag skal politikerne i økonomiudvalget tage stilling til forslaget fra direktionen. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Hanne Thomsen, der er fællestillidsrepræsentant for de ansatte i Kolding Kommune og næstformand i kommunens hovedudvalg, er ikke begejstret ved udsigten til, at man vil indføre obligatorisk coronapas for alle kommunens flere tusinde ansatte. Men som smitten er, er det svært at være imod.

Kolding: Det er ikke just med stor begejstring, at fællestillidsrepræsentant for Kolding Kommunes cirka 7400 ansatte og næstformand for kommunens hovedudvalg, Hanne Thomsen, fredag på et møde i udvalget kommer til at nikke ja til, at man kan indføre krav om coronapas for alle kommunalt ansatte i Kolding.

Kommunens direktion har et forslag på vej, der skal politisk behandles i økonomiudvalget på tirsdag og til høring blandt medarbejderrepræsentanterne i hovedudvalget allerede fredag i denne uge. Hvis forslaget vedtages, betyder det, at alle cirka 7400 medarbejdere i kommunen fra midten af december skal kunne fremvise et coronapas, hvis deres chef beder dem om det.

Dermed skal man enten være færdigvaccineret, have haft corona indenfor de seneste seks måneder eller være testet indenfor de seneste døgn for at gå på arbejde.

Annonce

Jeg bryder mig ikke om, at der ikke er tillid til, at medarbejderne er vaccineret eller testet.

Hanne Thomsen, fællestillidsrepræsentant

- Vi er jo ikke tilhængere af kontrol, men det er også svært at være imod det her i den situation, vi er i, og når smittetallene stiger, siger Hanne Thomsen, der altså vil give sin opbakning til at indføre coronapas for alle kommunale medarbejdere.

Hun understreger dog, at det for hende er vigtigt, at det bliver for en så kort periode som muligt, at det bliver obligatorisk med coronapas for medarbejderne.

Tillid er vigtigt

- Jeg bryder mig ikke om, at der ikke er tillid til, at medarbejderne er vaccineret eller testet. Hvis man får at vide, at man skal være det, så har jeg tillid til, at folk sørger for det, mener Hanne Thomsen.

Hun fortæller, at hun er tilfreds med, at man i forslaget lægger op til, at medarbejdere, der har brug for at blive testet for at have et gyldigt coronapas, kan blive testet i arbejdstiden - hvis det altså ikke er muligt at blive testet på selve arbejdspladsen.

Og at man vil nøjes med at tage stikprøver af medarbejdernes coronapas, er også positivt, mener hun.

Hun tror dog ikke, at indførelsen af det obligatoriske coronapas vil give nogen nævneværdig større tryghed for de ansatte i kommunen.

- Med de tal vi ser nu, ser vi jo også vaccinerede, der er smittede, og som smitter videre. Men jeg ser heller ikke andre muligheder end at indføre dette initiativ, siger Hanne Thomsen.

Annonce
Kolding For abonnenter

Børnefamilie er flyttet fra Frederiksberg og tilbage til Signes barndomshjem på landet: Nu skal de bo med alle bedsteforældre som nærmeste naboer

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kræftsyge Tanja har skreget på hjælp til sin retarderede søn i årevis: 8-årige Victor slår sine klassekammerater og kan hverken alfabetet eller tegne en sol – alligevel sidder han i en helt normal skoleklasse

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Aabenraa

Væltet borgmester har intet hastværk: Mulighederne er jo mange og eftervederlag sikrer økonomien

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Erhverv For abonnenter

10.000 biler i døgnet er ikke til at stå for: Vil bygge tank, vaskehal og fastfoodrestaurant

Haderslev

Efter omkring 20 domme: Udvist mand begår stadig kriminalitet

vejle

Gid du må stå alene i din demonstration, sagde facebookfolket til Luna Maj: Det gik helt anderledes

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Aabenraa For abonnenter

Sådan får byrådsmedlemmer tingene til at hænge sammen: Nedsat tid, hurtige ben og køb af ekstra medarbejdertimer

Haderslev For abonnenter

Tre dybt kriminelle brødre venter på at blive sendt ud af landet

Esbjerg

Flere skoleelever har behov for særlig hjælp: Forældre føler sig svigtet - og kritiserer kommunen for at glemme børnene

Annonce