Annonce
Varde

Tillidsmand efter Tican-lukning i Ansager: Det kom fuldstændig bag på os

Otto Uhd vidste, at der ikke havde været meget at lave på det seneste, men han havde ikke regnet med en lukning. Arkivfoto: Morten Nielsen

Ansager mister 49 arbejdspladser, når Tican lukker sin fabrik ved årets udgang.

Annonce

Ansager: Tican har tirsdag valgt at lukke sin forædlingsfabrik i Ansager med udgangen af 2017. Dermed har Ansager mistet 49 arbejdspladser.

- Det kom fuldstændig bag på os. Vi skulle have et afdelingsmøde, og så stod vores øverste chef, Ove Thejls, lige pludselig i døren. Så var jeg godt klar over, at der var noget rivende galt, siger tillidsmand Otto Uhd.

En forædlingsfabrik er ikke et egentlig slagteri, men et sted, hvor kød bliver forædlet. Tidligere har der været produceret bacon i Ansager, men sidste år blev den produktion flyttet til England. Siden har fabrikken i Ansager produceret pølser og marinerede produkter til hjemmemarkedet. Tican oplyste sidste år, at Ansager skulle være omdrejningspunktet for hjemmemarkedet, og derfor skulle afdelingen styrkes. Otto Uhd fortæller, at han godt vidste, at planen ikke gik som forventet.

- Jeg indrømmer blankt, at vi ikke har haft ret meget at lave i en periode, siger han.

Ifølge en pressemeddelelse fra Tican er planen nu i stedet at flytte produktionen i Ansager til andre fabrikker i Tönnies-koncernen. Tönnies er den koncern, der ejer Tican.

Slagteriets historie

Ansagers slagteri blev lukket i 1999, da Vestjyske Slagterier fusionerede med Danish Crown. Tican, der har hovedsæde i Thisted, genåbnede slagteriet som en forædlingsfabrik i 2002.

I 2015 blev Tican opkøbt af den tyske Tönnies-koncern, der i forvejen havde en afdeling i Brørup.

I 2016 flyttede baconproduktionen til England, og 31 ansatte i Ansager fik en fyreseddel.

Siden blev der igen ansat på fabrikken, men nu er det altså helt slut.

Annonce

Håber på job i Brørup

Tican skriver i pressemeddelelsen, at virksomheden vil prøve at se, om nogle af de 49, der nu står uden job, kan få en anden stilling på andre slagterier. Otto Uhd oplyser, at der på mødet i Ansager blev talt om slagterierne i Thisted og Brørup. Otto Uhd håber, det i så fald kan blive i Brørup.

- Thisted er nok urealistisk for nogen af os. Det ligger 175 kilometer væk, siger han.

Annonce

En trist nyhed

Både Johnny Enghave, formand for Ansager Borgerforening, og Per Thisted, formand for Ansager Byudvikling, kalder lukningen for en "trist nyhed".

- Slagteriet er jo en gammel arbejdsplads, selvom det har været afbrudt i en periode, før Tican startede op igen. Der har været mange her i byen, der har været ansat der. Slagteriet er jo en del af byens DNA, siger Per Thisted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Annonce