Annonce
Læserbrev

Tillykke med den nye rundkørsel ved Tyvse

Læserbrev: I disse dage er den nye rundkørsel i Tyvse blevet færdig.

Trafikken har allerede taget den i brug uden at den mig bekendt er blevet officielt indviet. Måske har man ikke haft tid til det på grund af sommerferien.

Flot er den i alt fald, og rigtig godt er det for trafiksikkerheden i Tønder kommune, at denne sorte plet nu er blevet fjernet.

Rundkørsler er gode til at afvikle trafikken mellem to krydsende veje. Der kan stadig ske uheld med buler til følge. Tiden med dødsulykker ved Tyvse skulle nu gerne være forbi.

Rundkørslen er blevet lavet dette forår, uden at trafikken har været stoppet! De entreprenører, som har lavet dette arbejde, fortjener stor ros. De bliver bare dygtigere og dygtigere til at lave rundkørsler. Jeg synes bestemt, de fortjener pølser og håndbajere ved et rejsegilde.

Teknisk forvaltning har lavet mange dumheder de seneste år, noget der har kostet kommunen rigtig mange penge, men projekter som rundkørslen ved Tyvse og cykelstier ved Skærbæk fortjener ros. Det er den vej vi skal, igen tvivl om det.

Vi lever jo i en del af Danmark, hvor skattegrundlaget er begrænset, derfor må vi passe godt på vore skattekroner nu og i fremtiden, ellers kommer vi ingen vegne.

God sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce