Annonce
Læserbrev

Tillykke med det skarpe hjørne, Ejler

Læserbrev: Dags dato runder en af Aabenraas mest synlige politikere 75 år. Det vil vi gerne ønske tillykke med. Men mange opdagede nok ikke, at Ejler Schütt (DF) i den forgangne uge rundede læserbrev nr. ca. 1 mio. Det er i sig selv en præstation. Har du ikke læst dem alle, kommer her et kort resume:

Vi skal ikke finde os i det mere! Det er skuffende, at de andre politikere ikke bakker vore løsninger op! Der må være en grænse og gerne begge veje, selvfølgelig bemandet! Mit gamle parti forstår mig ikke! Husk nu, at det er DF, der holder kommunen kørende! Indvandrere skal opføre sig ordentligt, og DF vedkender sig gerne rollen som det gode forbillede! Mere straf, mindre rundkredspædagogik og mere overvågning! S er socialister, V skal huske, hvem der virkelig bestemmer, SP skal blande sig udenom, K skuffer, og værst af alle er JydskeVestkysten på nær Venligboerne, som er landsforrædere. Halal er haram og frikadeller et krav! Pengene skal passe. DF kæmper alene den gode strid! Vi er for forslaget, nej forresten vi er imod … øh, nej vi er alligevel for, og det har vi hele tiden været. I har blot misforstået os med vilje! Intet forlig uden cykelsti! Jeg formoder, jeg ved, hvem de kriminelle bøller på Høje Kolstrup er! Vi passer på Danmark.

Stor tak til Ejler for hans store engagement i den nationale lokalpolitik. Gerne højrøstet. Aldrig kedelig. Intet nag! Det havde ikke været det samme uden dig. Tak og Tillykke!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce