Annonce
Læserbrev

Tillykke med højskolen

Læserbrev: Hvor er det fordrende, at højskoleprojektet i Løgumkloster er lykkedes. Tillykke.

Og fire store Gobeliner af kunstneren Maja Lisa Engelhardt. Man kan kun håbe, at I holder en søndag åben for lokale, så vi også kan nyde dem. Måske med et foredrag af MLE.

Og netop gobeliner/vægtæpper/vævning bliver jo mode igen. Hvilket bringer tankerne hen på Hjemsted Oldtidspark, der havde Skærbæktæpper og vævning.

Den er et perfekt match til højskolen. Den er for børn og skoleklasser, samtidig ville den være perfekt for højskoleudflugter med historie, planter, det at sanke, tusinde års klima, Midthusum vævterne og katastrofen og livet ved Vadehavet, som ingen andre har. For ikke at tale om Skærbæktæpperne og Spinderiet i Jernbanegade.

At de kulturelle forskelle er så store i Skærbæk og Løgumkloster er forstemmende.

Højskolen bør holde sig fra Tønder Kommune. (De har brug for gode sager, men ikke før kammerateriet og hver en sten er vendt i Skærbæk skolebyggeri, Skærbæk centerets-hyttebyen og oldtidsparkens regnskaber, samt hvem bestyrelse og håndværkere er på de forskellige opgaver, sammenholdt med investorene til skampletten Marsk Camper.)

Og Hjemsted Oldtidspark bliver sig selv igen, uden andre, men med en bestyrelse, der ser dens potentiale og mangfoldighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce