Annonce
Læserbrev

Tillykke med Haderslev Revyen

Læserbrev: Tillykke med Haderslev Revyen, som sætter de kinesiske pandaer, den amerikanske præsident, vores egen socialdemokratiske statsminister, borgmesteren, springvandet på Gravene og borgerskabet i byen under grundig behandling. Det er det, som en god revy kan og skal, og den italesætter fortællinger, som samler et lokalsamfund på bedste og underholdende vis. Det er herligt, at Haderslev har sin egen revy.

Det er en ære for os i Vojens, at vi er taget med i selveste Haderslev-revyen. Godt nok i form af en sketch, der kører på hvor dumme, vi er, ’Vi kender ingen intelligente mennesker, vi bor jo i Vojens’. Jeg grinede og klappede, måske lidt for højt, for den er ubehøvlet men præcis så grov, som den skal være i en revy – som satire, der kærkomment spidder fordomme og fortællinger, som vi har om de andre, som vi hellere taler om end med.

På samme måde som sketchen om Stafet for Fede, der er så politisk ukorrekt, at vi griner og krummer tæer i skam på samme tid – af at udstille fordomme om fede og af os selv, fordi vi griner. Revyen gør det, den skal – satiren fungerer i kraft af en humor om det, der provokerer os. Spørgsmålet er, hvorfor det er morsomt, og om humoren bygger på en (politisk) virkelighed, vi skal leve med eller ændre på.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce