Annonce
Læserbrev

Tillykke med vision om fælles museum på havnen

Læserbrev: Jeg indrømmer gerne, at jeg igennem mange år har skrevet mange læserbreve og håbet på et fremsynet byråd, som kunne se visionen i et kunst- og søfartsmuseum i en fælles bygning ved havnen. Og som kunne se muligheden for at skabe det ”Fyrtårn”, som kunne sætte Aabenraa - i hvert fald - på Danmarkskortet.

Derfor blev jeg glad for se forsideoverskriften på JydskeVestkysten tirsdag den 5. november, at ”Aabenraa ønsker nyt stort museum på havnen” og inde på lokalsiderne, at ”Nyt museum med det hele skal ligge på Kilen”, og at ”Ny plan vil samle kunstmuseet og det kulturhistoriske museum i et stort museum ved Kilen med udsigt til Havnen”. Og at et samlet byråd bakker op om ideen.

Jeg måtte faktisk knibe mig i armen for at finde ud af, om jeg bare drømte, eller om det var virkelighed. Men jeg måtte efterfølgende konstatere, at det var virkelighed, og at både borgmester Thomas Andresen, udvalgsformand Lars Kristensen og museumsdirektør Henrik Harnow bakker op om visionen.

Jeg ved selvfølgelig godt, at der er lang vej fra vision til virkelighed. Der blev da også udtrykt: ”Nu skal det undersøges, hvor realistisk det er”.

Men jeg synes, der er grund til både at glæde sig og ønske Aabenraa Byråd og Museum Sønderjylland til lykke med i fællesskab at kunne præsentere en spændende vision om et fælles museum på havnen i Aabenraa.

Jeg håber, sikkert sammen med mange andre, at visionen bliver til virkelighed. Også selv om der er lang vej til målet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Tyv fik kontanter med sig

Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Kolding

Påbud fra Arbejdstilsynet: Medarbejderne kan blive syge af at arbejde på bosted for udsatte piger

Annonce