Annonce
Læserbrev

Tillykke med vision om fælles museum på havnen

Annonce

Læserbrev: Jeg indrømmer gerne, at jeg igennem mange år har skrevet mange læserbreve og håbet på et fremsynet byråd, som kunne se visionen i et kunst- og søfartsmuseum i en fælles bygning ved havnen. Og som kunne se muligheden for at skabe det ”Fyrtårn”, som kunne sætte Aabenraa - i hvert fald - på Danmarkskortet.

Derfor blev jeg glad for se forsideoverskriften på JydskeVestkysten tirsdag den 5. november, at ”Aabenraa ønsker nyt stort museum på havnen” og inde på lokalsiderne, at ”Nyt museum med det hele skal ligge på Kilen”, og at ”Ny plan vil samle kunstmuseet og det kulturhistoriske museum i et stort museum ved Kilen med udsigt til Havnen”. Og at et samlet byråd bakker op om ideen.

Jeg måtte faktisk knibe mig i armen for at finde ud af, om jeg bare drømte, eller om det var virkelighed. Men jeg måtte efterfølgende konstatere, at det var virkelighed, og at både borgmester Thomas Andresen, udvalgsformand Lars Kristensen og museumsdirektør Henrik Harnow bakker op om visionen.

Jeg ved selvfølgelig godt, at der er lang vej fra vision til virkelighed. Der blev da også udtrykt: ”Nu skal det undersøges, hvor realistisk det er”.

Men jeg synes, der er grund til både at glæde sig og ønske Aabenraa Byråd og Museum Sønderjylland til lykke med i fællesskab at kunne præsentere en spændende vision om et fælles museum på havnen i Aabenraa.

Jeg håber, sikkert sammen med mange andre, at visionen bliver til virkelighed. Også selv om der er lang vej til målet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce