Annonce
Esbjerg

Tillykke til folkeskolen

Annonce

Læserbrev: Da statsministeren proklamerede frisættelse af syv kommuner, var det en overraskelse. Jeg vil rose regeringen for at vise mod og slippe lidt af kontrollen, og så skal der lyde et kæmpe tillykke til hele folkeskolen og til Holbæk og Esbjerg. Forhåbentlig kommer folkeskolen til at profitere af forsøget, når de udvalgte kommuner viser, at større frihed og indflydelse til de nære aktører giver en bedre skole.

Det lægger stort pres på forsøgskommunerne. I første omgang bliver der en opgave for kommunalbestyrelserne og forvaltningerne med ikke bare at overtage statens rolle og udstikke snævre rammer for skolerne. Der er behov for en grundlæggende tillid til, at elever, forældre, pædagoger, lærere og ledere kan komme med værdifulde input til skoleområdets udvikling.

Det vil være interessant og sandsynligvis givtigt, hvis der i kommunalbestyrelsen er mod til at lade friheden sive ned igennem systemet og ud på den enkelte skole. Tænk sig en skole, hvor de daglige brugere og ansatte oplever, at de har direkte indflydelse på hverdagen, og at der kan handles hurtigt på idéer og forslag. Det vil betyde, at lærere og pædagoger vil bidrage endnu mere til en udvikling, som svarer på de presserende lokale behov, og at elever og forældre vil føle endnu større ejerskab og stolthed.

Jeg håber, kommunalbestyrelserne har det fornødne mod, og som leder på en fri skole i Esbjerg Kommune, håber jeg, at fleksibiliteten kan bane vejen for et tættere samarbejde mellem offentlig og privat.

Endelig håber jeg, at forsøget bliver en overvældende succes, så det kan hjælpe børne- og undervisningsministeren til at se, at frihed på grundskoleområdet bidrager til et varieret tilbud, som styrker elevernes trivsel og læring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Trekantområdet

Falck fandt fire nye coronatilfælde: Efterskole har sendt alle 160 elever hjem

Annonce