Annonce
Billund

Tilskud er en glædelig overraskelse: Musik og fodbold kan være på vej i Dorthes café

Dorthe Eienstrand arbejder rigtig meget lige nu. Antallet af gæster i caféen svinger rigtig meget, og det gør det hele lidt sværere. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl
Dorthe Eienstrand, indehaver af Alletiders Café i Grindsted, vil gerne tiltrække sommerkunder og arrangere musik til maden. Samtidig må hun være varsom med investeringer. At regeringen er kommet med en sommerpakke til restauranter med mulighed for at søge 35.000 kroner til en kickstart, vidste hun ikke.

Billund Kommune: Selvom Dorthe Eienstrand, indehaver af Alletiders Café i Grindsted, forsøger at følge med i TV 2-nyhederne om morgenen, så er det gået hende forbi, at regeringen er kommet med en såkaldt sommerpakke med mulighed for, at lokale restauranter og caféer kan søge et beløb på op til 35.000 kroner til et arrangement som kickstart efter coronanedlukningen.

- Jeg arbejder hele tiden, så jeg når ikke det hele, siger Dorthe Eienstrand, der hilser en hjælpende hånd velkommen

- Det lyder spændende, for jeg har haft nogle unge mænd, der gerne ville sidde her og se landskampene sommeren over, men det koster spidsen af en jetjager at vise fodbold i det offentlige rum, siger Dorthe Eienstrand, der i første omgang afslog.

Annonce

For lige nu handler det om at holde tungen lige i munden og holde balancen.


Folk gider ikke blive testet hele tiden. Så lader de hellere værre.

Dorthe Eienstrand


Hun ved, hun ikke står alene, og at naboen har nøjagtig de samme vilkår.

- Men man bløder jo ikke mindre af, at naboen også bløder, siger Dorthe Eienstrand, der oplever, at tilstrømningen af kunder lige nu svinger rigtig meget.

Livemusik er en mulighed

- Vejret, og hvilken ugedag det er, betyder rigtig meget. Vi kan godt mærke, at folk bliver testet op til weekenden, men først på ugen, der kniber det, og ved frokosttid kniber det rigtig meget, siger Dorthe Eienstrand, der håber, at der sker noget, når folk igen kan gå i butikker og shoppe uden mundbind.

- Lige nu er det svært at bemande, og det har jo også en økonomisk konsekvens, siger Dorthe Eienstrand, der - som alle andre caféer og restauranter - er blevet hårdt ramt af de mange coronarestriktioner.

- Kravet om kontinuerlige tests har kostet rigtig meget, for hvis en test er udløbet, så lader folk være, påpeger Dorthe Eienstrand, der holder lidt igen med satsninger og investeringer.

- Jeg er fornuftig optimist, og jeg vil helst ikke brænde næsen igen, konstaterer hun, der udover at have tabt omsætning undervejs også har måttet kassere en hel del sodavand, øl, kaffe og mad, fordi det er gået over holdbarhedsdato.

Lige nu har hun koblet sig på andre i byen, der leger med tanken om at sætte noget i gang, men hun lurer også selv på ting, hun kan gøre:

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at der ikke kommer Musik i Gryden, for jeg tror virkelig, at folk hungrer at sidde og blive glad af livemusik, men jeg laver ikke noget, før jeg ved, at det kan lade sig gøre.

Annonce

Grænseåbning er nødvendig

I Billund er Torben Klovborg bevidst om håndsrækningen på 35.000 kroner fra regeringen til et arrangement.

- Jeg havde håbet på mere, men det ville være dumt ikke at tage i mod dem. Jeg har ikke konkrete planer endnu, men det kunne være musik eller standup. Jeg er klar over, at det er til en kickstart, men igen så er der grænser for, hvor langt det rækker. Markedsføring og musik koster i dag, siger Torben Klovborg, der efterhånden har fået gang i selskaberne og weekenderne.

- Men hverdagene er op ad bakke. Det kræver, at grænserne åbner igen - og ikke kun den danske grænse, men også grænserne i Europa.

https://ems.wearehearken.eu/
Annonce
Billund For abonnenter

Pladskrævende butikker holdes væk fra midtbyen: Derfor må sengebutik gerne åbne i Borgergade

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

JV erfarer: Målmand er færdig hos EfB, der har mulig hollandsk afløser til prøvetræning

Sydjylland For abonnenter

Elever tog kvælertag, uddelte blå mærker og sparkede Charlotte: Alligevel fortsætter hun som speciallærer

Aabenraa

Hjulspin og ræs skræmmer turisterne væk fra lystbådehavnen: Nu vil du oftere støde på politiet i området

Haderslev For abonnenter

Dødsulykke: Frontalt sammenstød skete i den dræbtes side

Haderslev For abonnenter

Offer for knivstik flygtede gennem Knud-Eriks lejlighed: Det hele var ret chokerende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

Nyt bosted i landsby er godkendt - inden længe begynder jagten på en lang række medarbejdere

Sydjylland

Tommy Ahlers stopper i Folketinget: For meget spil og for få visioner

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Tønder For abonnenter

Fra Moldova med kærlighed: Alina og Denis er flyttet ind i et nedbrændt hus, og nu stiller hun op til kommunalvalg

Tønder For abonnenter

Direktøren er blevet et med lokalbefolkningen: - Det er her, vi skal være

Nordtyskland

Kæmpe lettelse: De fleste i grænselandet er undtaget fra Tysklands nye krav om test

Annonce