Annonce
Tønder

Tilskud til musiklivet i Sønderjylland: Søg op mod 15.000 kroner

Efter et hårdt år for musik- og kulturlivet kan lokale musikere igen i år søge penge til aktiviteter og formål i Sønderjylland, der fremmer og udvikler musiklivet i Sønderjylland. Arkivfoto: André Thorup
Kong Frederiks-Fonden uddeler tilskud til aktiviteter og formål, der er med til at fremme musiklivet i Sønderjylland. Formanden for fonden håber, at det kan være en håndsrækning efter et hårdt år også for kulturlivet.

TØNDER: "Rytmisk musik - giv corona modspil med rytmer." Det er årets tema, når Kong Frederiks-Fonden endnu engang uddeler tilskud til aktiviteter og formål, der er med til at fremme og udvikle musiklivet i Sønderjylland.

- Vi håber, at vi får en masse gode ansøgninger. Corona har sat en stopper for alt, men det er klart, at kulturen er noget, som vi alle ønsker, at vi skal ud og opleve igen. De har haft trænge kor, så vi vil gerne være med til at sparke noget af det i gang igen, siger René Andersen (Tønderlisten), der er formand for fondsbestyrelsen og desuden også er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Tønder Kommune.

Selvom der er et overordnet tema for ansøgningerne, så er det åbent for fortolkning. Alle, der har et projekt med fokus på rytmisk musik, har mulighed for at søge.

- Vi har med vilje ladet emnet være lidt bredt funderet. Jeg tænker, at det lægger op til, at man kan tænke lidt ud af boksen, så vi ikke bare har lagt en fast snor, som man skal køre efter, siger René Andersen.

Sådan søger du

Send en ansøgning med projektbeskrivelse og budget til pokof@toender.dk.

Der kan søges om op til 15.000 kroner, men der gives ikke tilskud til instrumenter, dragter, udlandsrejser, studieture eller til almen drift.

Ansøgningsfristen er dem 26. april 2021.

Uddeles på bryllupsdagen

Hver ansøger kan maksimalt søge om 15.000 kroner, og der gives ikke tilskud til instrumenter, dragter, udlandsrejser, studieture eller almen drift. Desuden skal aktiviteterne finde sted i Sønderjylland.

- Vi har jo en mangfoldighed og en kultur i hele Sønderjylland, og det er det, som vi gerne vil være med til at understøtte, siger René Andersen.


Vi har jo en mangfoldighed og en kultur i hele Sønderjylland, og det er det, som vi gerne vil være med til at understøtte.

René Andersen, formand fondsbestyrelsen.


Hvis forhåbningen om mange ansøgninger bliver en realitet, skal fondsbestyrelsen blive enige om en prioritering.

- Jeg vil heller være med til at prioritere, end at vi mangler ansøgninger for at få penge brugt, hvis man kan sige det sådan. Men der plejer at komme en del ansøgninger ind. Så vi håber, at folk er villige til at tænke kreativ, så alle har mulighed for at komme ud og opleve det kulturelle igen, siger René Andersen.

Kong Frederiks-Fondens tilskud til det sønderjyske musikliv uddeles den 24. maj på Kong Frederiks og Dronning Ingrids bryllupsdag.

Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen