Annonce
Aabenraa

Tilskud til turismeindsatser i Sønderjylland: Camping har stort potentiale

Camping har udviklet sig, og stadig flere gæster efterspørger campinghytter. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Med en million kroner i statsligt tilskud sættes indsatser for turismen i gang. Campingpladser trækker - men coronakrisen kan spænde ben for nye investeringer.

SØNDERJYLLAND: Turisterne er i de seneste år strømmet til Sønderjylland i et stigende antal, og i turismesamarbejdet Destination Sønderjylland er det målsætningen, at der i 2025 skal være 29 procent flere overnatninger i området i forhold til 2019.

Målsætningen forfølges med strategien ”De bedste ferieoplevelser skaber vi sammen”, som destinationen har udviklet i samarbejde med turismeaktørerne på en række workshops sidste år.

Nu har Erhvervsfremmestyrelsen givet tilsagn om en million kroner i tilskud til at sætte første fase af strategien i værk, hvilket dækker halvdelen af udgiften. Dermed kan fem konkrete indsatser sættes i gang:

Annonce

Erhvervet får nyt grafisk udtryk og en værktøjskasse til markedsføring, der skal arbejdes med et nyt gæsteservicekoncept på tværs af kommunerne, og digitaliseringsniveauet i de sønderjyske turistvirksomheder vil blive undersøgt. Den fjerde indsats handler om at tiltrække flere lejrskoler til Sønderjylland.

Endelig vil destinationen undersøge, hvordan campingpladserne er kommet igennem perioden med nedlukning på grund af corona, hvor ikke mindst lukningen af grænsen har haft betydning, da nogle af campingpladserne i Sønderjylland har op mod 75 procent tyske gæster.

Camping er hot

Direktøren for Destination Sønderjylland, Karsten Justesen, er sikker på, at campingpladserne har et stort potentiale.

- Mange har en forældet forestilling om camping, men det er en ferieform, som har udviklet sig helt vildt, siger han.

Områdets campingpladser har generelt haft en række gode år, og Karsten Justesen har kendskab til, at en del af ejerne har gået med planer om at investere:

- Mange af campingpladserne er i forvejen attraktive, men gæsterne vil gerne have endnu mere fornyelse. Og vi ser, at campinghytter er blevet mere efterspurgte, mens salget af campingvogne har været stagnerende, siger direktøren.

Men investeringsplanerne var inden coronaen lukkede landet og grænsen i marts.

- Derfor vil vi nu gennemføre en lille analyse af, hvordan campingpladserne er kommet igennem, og om investeringsplanerne har overlevet. Og hvis ikke, vil vi gerne vide hvorfor. Heldigvis tyder alt på, at det kan blive en sæson, hvor mange kommer igennem på fornuftig vis, siger Karsten Justesen.


Mange af campingpladserne er i forvejen attraktive, men gæsterne vil gerne have endnu mere fornyelse. Og vi ser, at campinghytter er blevet mere efterspurgte, mens salget af campingvogne har været stagnerende

Karsten Justesen, direktør for Destination Sønderjylland


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Præsten og politikeren fylder 50

Annonce