Annonce
Esbjerg

Tilsynet inddrages i borgmesters afskedsreception

Afskedsreceptionen for borgmester gennem 24 år, Johnny Søtrup, er ikke noget, der er faldet i god jord hos Liberalt Folkepartis Freddie H. Madsen.

Et skuffet og pinligt berørt byråd nedstemte forslag fra Liberalt Folkeparti om, at kommunens afskedsreception for borgmester Johnny Søtrup (V) enten skal aflyses eller være selvbetalt.

Annonce

Esbjerg Kommune: Det er en kendt sag, at byrådsmedlem Freddie H. Madsen (Liberalt Folkeparti) ikke har haft ømme følelser til overs for borgmester Johnny Søtrup (V) siden valgnatten i 2013, da Freddie H. Madsen og sønnen Kim Madsen blev skubbet ud i novemberkulden samtidig med, at det viste sig, at de to daværende medlemmer af Dansk Folkeparti ikke var nødvendige for at kunne tælle til 16 - magtens balancepunkt i det 31 mandater store Esbjerg Byråd.

Som en af sine sidste gerninger i esbjergensisk politik - hverken far eller søn stillede op til byrådet igen, og deres tid i esbjergensisk politik slutter med årets udgang - ønskede Freddie H. Madsen tydeligvis at levere et sidste spark til kommunens afgående borgmester Søtrup ved at problematisere, at Esbjerg Kommune ønsker at holde afskedsreception for dens borgmester gennem 24 år, hvilket er planlagt til at finde sted tirsdag den 19. december kl. 14 på Esbjerg Rådhus.

"Receptionen arrangeres og betales af Esbjerg Kommune. Det er jeg imod og vil have sagen på førstkommende byrådsmøde", lød Freddie H. Madsens skriftlige begrundelse for at forlange sagen på byrådets dagsorden mandag aften - det næstsidste møde for det afgående byråd.

Kort om


  • Ifølge sekretariatschef for byrådssekretariatet, Søren Abildtrup, er der ikke lagt et egentlig budget for receptionen, som alle partierne i økonomiudvalget bakker op om. I et skriftligt svar til JydskeVestkysten skriver han blandt andet: "men det er aftalt, at det skal holdes på et fornuftigt niveau, og det bliver det". Receptionen er åben for alle de borgere, der måtte have lyst til at sige farvel til Johnny Søtrup, og ifølge Søren Abildtrup har kommunen direkte inviteret 500 og forventer "op til 1.000 gæster".
  • "For Esbjerg Kommune er det vigtigt, at et sådan skifte efter 24 år markeres, så alle vore samarbejdspartnere er klar over, at Johnny Søtrup stopper, og at man fremover vil se nye ansigter i Esbjerg Kommune. Det er korrekt, at det er en åben reception, som er annonceret i diverse medier, og vi håber der kommer mange gæster", skriver han og understreger desuden, at "det er min klare opfattelse at det er en helt almindelig praksis, at kommuner over hele landet markerer, når en borgmester fratræder".
Annonce

Skuffelse

- Borgmesteren er dyr mand for Esbjergs borgere, han sender et Venstre-medlem hjem efter at vedkommende er dømt, han slæber flygtninge til kommunen i stakkevis og rejser verden rundt for millioner - hvad får borgerne ud af det; ingenting, lød det fra Freddie H. Madsen, hvis ord faldt på mildt sagt stenet grund. Johnny Søtrup selv havde forladt salen med en bemærkning om, at han klart var inhabil under punktets behandling, men én efter én rejste andre sig op og tog afstand fra Freddie H. Madsen.

Liberal Alliances Bente Bendix Jensen var så følelsesmæssigt berørt, at stemmen rystede:

- Freddie, jeg har været sammen med dig i byrådet i 20 år, og det her skuffer mig utrolig meget. Det er utroligt, at du vil hælde den slags ud over hovedet på Johnny. At du vil være bekendt at sætte sådan noget til afstemning og udsætte ham for det, lød det bl.a. fra Bente Bendix.

Også gruppeformand John Snedker (S) bakkede på vegne af den socialdemokratiske byrådsgruppe op om receptionen som en "naturlig markering", mens Sarah Nørris fra Enhedslisten kaldte Johnny Søtrup for "en institution i byen - han er byen". Diana Mose Olsen fra SF fik fortalt, at Johnny Søtrup ikke er hendes foretrukne borgmester, men at hun glad og gerne deltager i receptionen for den borgmester, borgerne har valgt gang på gang.

Annonce

Truer med Tilsynet

Freddie H. Madsen holdt på sit - og erklærede, at han vil indbringe sagen for Tilsynet under Ankestyrelsen. Det fik ingen betydning for resten af byrådets lyst til at bakke op om kommunens afgående borgmester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce