x
Annonce
Kolding

Tiltale: Somalier var professionel fodbolddommer i Afrika, men for syg til at arbejde i Danmark

Den somaliske fodbolddommer har over 17.000 følgere på sin Facebook-side. Her har han flere gange uploadet billeder og videoer af sig selv før og under fodboldkampe, som han har dømt. Skærmbillede: Facebook

En sag mod en 47-årig somalisk fodbolddommer om bedrageri skulle tirsdag være begyndt ved Retten i Kolding. Han er tiltalt for at have oplyst, at han var berettiget til sygedagpenge, selvom han på samme tid arbejdede som professionel fodbolddommer i Afrika.

Kolding: En somalisk, professionel fodbolddommer har angiveligt modtaget 176.596 kroner i sygedagpenge, mens han arbejdede som professionel fodbolddommer i Afrika. Det fremgår af politiets anklageskrift i sagen mod den 47-årige mand.

Manden er tiltalt at have oplyst til Kolding Kommune, at han i perioden fra 31. august 2011 til 1. december 2013 var fuldt uarbejdsdygtig. På baggrund af de oplysninger fik han udbetalt de 176.596 kroner i sygedagpenge. I perioden arbejdede han dog ifølge anklagemyndigheden som professionel fodbolddommer i Afrika og skulle derfor ikke have haft sygedagpenge.

Den somaliske fodbolddommer er at finde på en international dommerhjemmeside, hvor det fremgår, at han i perioden fra sommeren 2011 til december 2013 blandt andet dømte fodboldkampe i turneringen CECAFA Cup, der er en international turnering, hvor øst- og centralafrikanske lande deltager.

Den 47-årige mand er desuden tiltalt for at have undladt at oplyse sin a-kasse om, at han i flere tilfælde fra 2011 til 2014 ikke var i Danmark. Dermed stod han ikke til rådighed for arbejdsmarkedet, men fik uberettiget udbetalt 27.000 kroner i dagpenge.

Annonce

FIFA-dommer


  • Den 47-årige somaliske mand har dømt flere kampe som international FIFA-dommer.
  • Han er tiltalt for på samme tid, som han har dømt fodboldkampe i Afrika, at have modtaget sygedagpenge i Danmark.
  • Sagen er udsat, fordi manden ikke mødte op.
  • Den 47-årige er nu eftersøgt af politiet.

Ingen kontakt

Sagen skulle være begyndt tirsdag klokken ni ved Retten i Kolding, men da dommer og domsmænd trådte ind i retslokalet, var hovedpersonen endnu ikke kommet.

Manden har ikke længere adresse i Danmark, men har familie, som bor i Skovparken. Sagen var berammet til tirsdag, fordi han havde oplyst, at han denne dag var i Danmark.

Men den 47-årige havde altså tilsyneladende ikke tænkt sig at møde op. Hans forsvarer oplyste, at han havde forsøgt adskillige gange at få fat i ham på telefon - uden held.

Anklageren fik fat i en patruljevogn, som kørte til den adresse i Skovparken, hvor han angiveligt skulle opholde sig, men der var ingen i lejligheden.

Derfor måtte sagen udsættes. Den somaliske fodbolddommer er nu eftersøgt, hvilket betyder, at han bliver anholdt, næste gang han for eksempel befinder sig i en dansk lufthavn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Annonce