Annonce
Kolding

Tiltale: Somalier var professionel fodbolddommer i Afrika, men for syg til at arbejde i Danmark

Den somaliske fodbolddommer har over 17.000 følgere på sin Facebook-side. Her har han flere gange uploadet billeder og videoer af sig selv før og under fodboldkampe, som han har dømt. Skærmbillede: Facebook

En sag mod en 47-årig somalisk fodbolddommer om bedrageri skulle tirsdag være begyndt ved Retten i Kolding. Han er tiltalt for at have oplyst, at han var berettiget til sygedagpenge, selvom han på samme tid arbejdede som professionel fodbolddommer i Afrika.

Kolding: En somalisk, professionel fodbolddommer har angiveligt modtaget 176.596 kroner i sygedagpenge, mens han arbejdede som professionel fodbolddommer i Afrika. Det fremgår af politiets anklageskrift i sagen mod den 47-årige mand.

Manden er tiltalt at have oplyst til Kolding Kommune, at han i perioden fra 31. august 2011 til 1. december 2013 var fuldt uarbejdsdygtig. På baggrund af de oplysninger fik han udbetalt de 176.596 kroner i sygedagpenge. I perioden arbejdede han dog ifølge anklagemyndigheden som professionel fodbolddommer i Afrika og skulle derfor ikke have haft sygedagpenge.

Den somaliske fodbolddommer er at finde på en international dommerhjemmeside, hvor det fremgår, at han i perioden fra sommeren 2011 til december 2013 blandt andet dømte fodboldkampe i turneringen CECAFA Cup, der er en international turnering, hvor øst- og centralafrikanske lande deltager.

Den 47-årige mand er desuden tiltalt for at have undladt at oplyse sin a-kasse om, at han i flere tilfælde fra 2011 til 2014 ikke var i Danmark. Dermed stod han ikke til rådighed for arbejdsmarkedet, men fik uberettiget udbetalt 27.000 kroner i dagpenge.

Annonce

FIFA-dommer


  • Den 47-årige somaliske mand har dømt flere kampe som international FIFA-dommer.
  • Han er tiltalt for på samme tid, som han har dømt fodboldkampe i Afrika, at have modtaget sygedagpenge i Danmark.
  • Sagen er udsat, fordi manden ikke mødte op.
  • Den 47-årige er nu eftersøgt af politiet.

Ingen kontakt

Sagen skulle være begyndt tirsdag klokken ni ved Retten i Kolding, men da dommer og domsmænd trådte ind i retslokalet, var hovedpersonen endnu ikke kommet.

Manden har ikke længere adresse i Danmark, men har familie, som bor i Skovparken. Sagen var berammet til tirsdag, fordi han havde oplyst, at han denne dag var i Danmark.

Men den 47-årige havde altså tilsyneladende ikke tænkt sig at møde op. Hans forsvarer oplyste, at han havde forsøgt adskillige gange at få fat i ham på telefon - uden held.

Anklageren fik fat i en patruljevogn, som kørte til den adresse i Skovparken, hvor han angiveligt skulle opholde sig, men der var ingen i lejligheden.

Derfor måtte sagen udsættes. Den somaliske fodbolddommer er nu eftersøgt, hvilket betyder, at han bliver anholdt, næste gang han for eksempel befinder sig i en dansk lufthavn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce