Annonce
Sydjylland

Tiltalt Dohrmann: Når man går ind på privat grund, må man tage de konsekvenser, det giver

Jørn Dohrmann, tidligere medlem af Europa-Parlamentet, afviser, at han gjorde noget galt under en kontrovers med en tv-fotograf i 2017. Nu er han tilltalt for tre forhold. Arkivfoto: Timo Battefeld
Jørn Dohrmann, tidligere medlem af Europa-Parlamentet, afviser enhver anklage om tyveri og hærværk mod fotograf, efter at han nu er tiltalt for en episode for over to år siden. Ifølge den tidligere europaparlamentariker var årsagen til balladen, at fotografen filmede på privat grund.

Retssag: Det er med en blanding af sindsro og glæde, at Dansk Folkepartis tidligere medlem af Europa-Parlamentet Jørn Dohrmann noterer sig, at han inden længe skal i retten tiltalt for ulovlig tvang, hærværk og brugstyveri over for en tv-fotograf.

Jørn Dohrmann afviser således enhver anklage i forbindelse med episoden, der fandt sted ved hans hjem i Vamdrup i foråret 2017.

Over for avisen Danmark siger den tidligere europaparlamentariker, at han ser frem til at få sagen for retten. Han understreger, at han ikke har set tiltalen, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Men forelagt tiltalens tre punkter afviser 50-årige Jørn Dohrmann, at han har gjort noget galt.

Han fastholder – i modsætning til fotografens udlægning – at fotografen filmede på Dohrmanns private grund, og at det var hele årsagen til de efterfølgende kontroverser, der blandt andet endte med et ødelagt kamera.

- Jeg benægter ikke, at jeg tog kameraet fra ham, men jeg tog det bare forsigtigt fra stativet. Så vrider han det, så det falder til jorden, fortæller Jørn Dohrmann om episoden med fotografen og tilføjer:

- Når man går ind på privat grund, må man tage de konsekvenser, det giver.

Fotografen tilkaldte politiet for at få sit kamera tilbage, men Jørn Dohrmann afviser anklagen om tyveri af kameraet. Han understreger, at han ikke havde nogen intentioner om at beholde kameraet, og at han ringede til folkene bag tv-produktionen for at levere kameraet tilbage.

Sagen er over to år gammel, og det har ifølge Jørn Dohrmann været umenneskeligt for ham og hans familie at vente to år på blot at vide, om han blev tiltalt eller ej.

- Men nu glæder jeg mig til at få sagen for retten. Det bliver en spændende sag. Alt skal frem, siger Jørn Dohrmann.

Fotografens advokat har tidligere over for Politiken sagt, at hans klient udførte sit arbejde "på professionel, sædvanlig og afdæmpet vis".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce