Annonce
112

Tiltalt for at have dræbt restauratørpar og usømmelig omgang med lig: 20-årig tysker skal i retten

Restauratørparret mistede livet i deres villa på Bytoften i Blåvand. Arkivfoto: Morten Nielsen
En 20-årig tysker skal for en nævningeret. Den skal tage stilling til, om han er uskyldig eller skyldig i meget alvorlige anklager.
Annonce

Blåvand: En 20-årig tysk mand er nu tiltalt for at have dræbt den 61-årige Cai Lennart Henriksen i Blåvand tirsdag den 28. maj i fjor. Cai Lennart Henriksens livsledsager, Else Nielsen, 85 år, døde i en efterfølgende brand. Den 20-årige tysker er også tiltalt for ildspåsættelse.

Parret drev og ejede Restaurant Perlen i Blåvand.

Den 61-årige mand blev dræbt med en stump genstand. Den 85-årige kvinde døde af kulilteforgiftning i forbindelse med en efterfølgende brand i villaen. Branden fandt sted natten til tirsdag den 28. maj.

At manden er tiltalt betyder, at Syd- og Sønderjyllands Politi nu har udarbejdet et anklageskrift, og at det ved en retssag endelig kan fastslås, om han uskyldig eller skyldig. Den 20-årige fremstilles ved Retten i Esbjerg den 28. april.

Der skete omfattende skader på villaen, der blandt andet havde en afdeling med swimmingpool. Arkivfoto: Morten Nielsen
Annonce

Anklager mener

Den unge tysker er desuden tiltalt for usømmelig omgang med mandens lig samt altså for at forårsage den brand, der kostede Else Nielsen livet. Kvalificeret brandstiftelse, hedder det på juristsprog.

Sagen er berammet ved Retten i Esbjerg som nævningesag og kommer til at forløbe over seks retsdage.

Manden blev pågrebet og fremstillet for en dommer i et grundlovsforhør to dage efter branden. Han har været i varetægtsfængsel siden.

Han har nægtet sig skyldig i forhold til sigtelsen, og han har også forsøgt at komme ud af varetægtsfængslet ved at få sagen om forlængelse af varetægtsfængsling for Vestre Landsret. Men landsretten vurderede også, at mistanken mod manden var så begrundet, at der var grundlag for fortsat varetægtsfængsling.

Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE går fri af nedrykning: Nu kan festen begynde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce