Annonce
112

Tiltalt for at snyde H&M for en halv million kroner: Nu har han fået mange flere anklager på nakken

Ifølge anklageskriftet har den 32-årige snydt H&M for næsten en halv million kroner. Arkivfoto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
219 tilfælde af bedrageri. Knap 30 benzintyverier. Adskillige andre småforbrydelser. Anklageskriftet mod en 32-årig mand, der torsdag skal møde i retten, er blevet mere fyldigt, efter han i sommer meldte sig syg til retsmøde.
Annonce

Lunderskov: Det kan være dyrt at melde sig syg den dag, man skal møde som tiltalt i en straffesag.

Det må en 32-årig mand sande.

Det var meningen, at den 32-årige skulle have været i retten i juni tiltalt for omfattende bedrageri fra en adresse i Lunderskov, men da sagen i sommer skulle begynde, blev han syg, og retssagen blev udskudt.

Det har dog ikke betydet, at politiet har ligget på den lade side. Ordensmagten har omvendt blot fundet frem til adskillige nye forhold, som den 32-årige er nu også er tiltalt for. Det fremgår af et tillægsanklageskrift mod manden.

Foruden bedrageriet, hvor manden ifølge anklageskriftet har snydt H&M for knap en halv million kroner, er den 32-årige nu også tiltalt for blandt andet at have stjålet benzin tæt på 30 gange. Benzintyverierne skulle angiveligt være sket fra flere forskellige tankstationer i det syd- og sønderjyske. Langt de fleste gange skulle den 32-årige have stjålet over 50 liter benzin.

Straffeloven

  • Den 32-årige er tiltalt for staffelovens §279, som handler om bedrageri og lyder:
  • For bedrageri straffes den, som, for derigennem at skaffe sig eller andre uberettiget vinding, ved retsstridigt at fremkalde, bestyrke eller udnytte en vildfarelse bestemmer en anden til en handling eller undladelse, hvorved der påføres denne eller nogen, for hvem handlingen eller undladelsen bliver afgørende, et formuetab.
  • Der er som udgangspunkt en strafferamme på 1 år og 6 måneders fængsel. Hvis der er tale om grovere bedrageritilfælde er strafferammen imidlertid op til 8 års fængsel.
Annonce

Startede i 2013

De nye forhold strækker sig helt tilbage til 2013, hvor den 32-årige skulle have stjålet et fjernsyn, en iPhone 5, et pas, sygesikring, personlige papirer og hævekort fra en beboer på et forsorgshjem. Samtidig snød han også teleselskabet TDC, idet han bestilte mobilpakker og mobiltelefoner uden at betale for dem, som der står i anklageskriftet.

De fleste af forholdene i anklageskriftet har dog fundet sted i 2017, hvor den 32-årige især har været aktiv med benzintyverierne. Derudover skulle han i løbet af 2017 også have stukket af fra regningen hos en frisør, hvor han havde fået farvet hår, lige som han også havde sat falske nummerplader på sin bil.

Annonce

En halv million

Den 32-åriges dankort har angiveligt været rødglødende i december 2017 og januar 2018, hvor tilfældene af bedrageri ifølge tiltalen fandt sted. 219 gange bestilte den 32-årige varer på H&M's hjemmeside uden at betale for det, fremgår det af anklageskriftet. I alt beløber hans formodede svindel sig til 472.216,45 kroner.

Af anklageskriftet fremgår det, at manden skulle have angivet falske oplysninger, da han bestilte varerne, og den 32-årige har angiveligt lavet flere bestillinger om dagen.

Sagen mod den 32-årige starter på torsdag, og ifølge planen fortsætter den fredag og torsdag ugen efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

26 har haft covid-19 i Varde Kommune

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Trekantområdet

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Annonce