Annonce
Esbjerg

Sagen om 'Numsegramseren' er begyndt: 28-årig tiltalt nægter alt

Mathiilde Sillesen er blevet afhørt i sagen mod den 28-årige mand, der er sigtet for 17 forhold af blufærdighedskrænkelse. Hun har to gange været udsat for overgreb. Arkivfoto: André Thorup
En 28-årig mand fra Syrien er tiltalt for 17 forhold af blufærdighedskrænkelse mod kvinder i Esbjerg. Den første af fire planlagte retsdage i sagen er nu overstået. Manden nægter sig skyldig.

Esbjerg: Sagen mod den 28-årige mand, der er tiltalt for at stå bag en lang række blufærdighedskrænkelser og overgreb mod kvinder i Esbjerg, er nu begyndt ved byretten.

Manden, der er syrisk statsborger, er efter politiets og anklagemyndighedens overbevisning identisk med den mand, der er blevet kendt som "Numsegramseren".

Over en periode fra november til januar var en lang række kvinder udsat for overgreb, og i næsten samtlige tilfælde var fremgangsmåden den samme.

En mand kom cyklende op på siden af en gående kvinde og befølte hende under overhalingen på numsen. I nogle af tilfældene kørte manden videre, og i andre tilfælde stoppede op og begyndte at tale til kvinderne, og flere har fortalt, at gerningsmanden er fremkommet med seksuelle tilbud, dog uden at være grov eller truende.

Efter endnu et tilfælde af blufærdighedskrænkelse den 23. januar anholdt politiet den 28-årige syriske mand, og han blev varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør. Her var der syv forhold, men politiet har i mellemtiden fundet yderligere ti forhold, som han er sigtet for.

Annonce

Retssagen

Sagen mod den 28-årige syriske mand er berammet til fire retsdage.

Den første er afviklet, og sagen fortsætter den 26. april.

Manden er tiltalt for 17 tilfælde af blufærdighedskrænkelse mod 16 forskellige kvinder i Esbjerg i perioden fra den 16. november 2018 til den 23. januar 2019.

Den tiltalte nægter sig skyldig i alle forhold.

Nægter alle forhold

Ligesom i grundlovsforhøret nægtede den 28-årige mand sig i retten skyldig i alle forhold.

- Min klient fastholder, at han ikke har noget med nogen af sagerne at gøre. Han husker ikke ret godt detaljerne om, hvor han har været på de forskellige gerningstidspunkter, men i mange af tilfældene forklarer han, at han har været på arbejde eller hængt ud i en dönerbar i Skolegade eller været hjemme på sin egen bopæl, siger den tiltaltes forsvarer Stefan Schønemann Jakobsen.

Han er ikke i tvivl om, hvad der bliver det altdominerende bevistema i sagen.

- Der er jo ingen tvivl om, at de her overgreb er blevet begået. Det store spørgsmål er, om det kan bevises, at det er min mand her, der står bag dem. Alle ofrene i sagen har været på politigården og kigge i fotomapper med 12 personer. Kun en enkelt har i den forbindelse med ret stor sikkerhed udpeget min klient som gerningsmanden, mens det har været spredt fægtning for de andres vedkommende, siger forsvareren.

Genkendte gerningsmanden

Et af ofrene har dog med hundrede procent sikkerhed udpeget den 28-årige mand som gerningsmanden.

Der er Mathilde Sillesen, som både blev "Numsegramserens" første og sidste offer.

I november sidste år oplevede hun efter en tur i byen, at en mand fulgte efter hende hjem til hendes lejlighed og videre ind i opgangen. Her holdt han hende fast, pressede sig mod hende og kyssede hende på kinden. Da hun råbte op, trak han sig væk igen.

I januar i år blev hun i Nørregade på vej hjem fra sin mor taget på numsen af en cyklende mand, der efterfølgende stoppede op halvanden meter foran hende.

- Da jeg så ham der, genkendte jeg ham pludselig. Det var med hundrede procent sikkerhed samme mand som i min opgang, sagde Mathilde Sillesen til JydskeVestkysten, da hun valgte at fortælle om sine oplevelser.

Da politiet kort efter anholdt den 28-årige mand i Sjællandsgade, identificerede hun ham uden tøven som den mand, der netop havde forgrebet sig på hende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Kommunaldirektør ville skjule oplysninger i forureningssag: Det får ingen konsekvenser

Kolding

Partier dropper havneaftale: Vil beholde virksomheder på en del af havnen

Annonce