Annonce
Sønderborg

Tiltalt for overfald i Borgen: Nu også sigtet for vidnetrusler

En 16-årig dreng blev tirsdag varetægtsfængslet i surrogat i fire uger. Han er udover den nye sigtelse også sigtet for et overfald i shoppingcenter Borgen. Genrefoto: Claus Thorsted
En 16-årig dreng er blevet sigtet for vidnetrusler. Truslerne skulle være forekommet i relation til det overfald, der foregik i shoppingcenter Borgen, og som blev delt på Facebook. Drengen nægtede sig skyldig.
Annonce

Sønderborg: Den 16-årige dreng, som fredag skal på anklagebænken tiltalt for et overfald på toiletterne i shoppingcenter Borgen er nu også blevet sigtet for vidnetrusler.

Truslerne skulle være foregået over det sociale medie Snapchat, hvor der skulle være blevet sendt adskillige videoer med en ordlyd om, at den tiltalte ville "kneppe hans søster og mor" og stikke et af vidnerne til fredagens retssag ned.

Videoerne skulle være blevet sendt fra en anden persons bruger. Desuden skulle der være blevet sendt en lydfil, som offeret har gemt og udleveret til politiet.

- Jeg var ikke bange. Jeg vidste, at han ikke ville kunne gøre mig noget i retten på fredag, men jeg blev bange på min families vegne, har offeret forklaret politiet

Til tirsdagens grundlovsforhør var der mødt flere familiemedlemmer op, ligesom der var repræsentanter fra de sociale myndigheder til stede, da den sigtede er under 18 år gammel.


Når det så er sagt, så har vi ikke set nogen dokumentation på, at det skulle være den 16-årige, som har sendt de videoer på Snapchat, som man ikke har kunnet gemme, mens man har kunne gemme lydfilen, det virker i mine ører urealistisk.

Jonna Hjeds, forsvarer


Det kom frem i retten, at den sigtede er dømt for flere andre forhold, og at han fra tirsdag skulle opholde sig på en lukket institution.

Annonce

Nægtede at udtale sig

Den sigtede som ved tirsdagens grundlovsforhør, var i klædt en mørk T-shirt, mørke shorts og sorte sko nægtede at udtale sig, ligesom han nægtede sig skyldig i sigtelsen.

Under det meste af grundlovsforhøret kiggede den sigtede ned i bordet eller op i loftet, ligesom han nogle gange rykkede på sin stol.

Ved grundlovsforhøret valgte anklageren at læse tiltalen til fredagens retssag op. Der kom det frem, at den 16-årige blandt andet er tiltalt for, at have slået og truet en 14-årig dreng.

Desuden kom det frem, at den 16-årige også er tiltalt for at have truet to andre med kniv på Jernbanegade, og det er relateret til den sag, at den 16-årige nu er blevet sigtet.

Anklageren krævede, at den sigtede blev varetægtsfængslet i op til fire uger i surrogat.

Forsvarer Jonna Hjeds var dog ikke enig i, at bevisbyrden for en varetægtsfængsling var efterkommet:

- Det er lidt ejendommeligt, at argumentere mod varetægtsfængsling, når han alligevel skal afsted til en lukket institution. Når det så er sagt, så har vi ikke set nogen dokumentation på, at det skulle være den 16-årige, som har sendt de videoer på Snapchat, som man ikke har kunnet gemme, mens man har kunne gemme lydfilen, det virker i mine ører urealistisk. Der er heller ikke blevet fundet nogen telefon på hans værelse.

Dommeren var dog ikke enig med Jonna Hjeds. Hun forklarede, at hun mener, at de gentagelsestilfælde, der har været og sagens forhold var nok til, at den 16-årige skulle varetægtsfængsles i op til fire uger.

Den sigtede og hans forsvarer valgte ikke at kærre kendelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce