Annonce
112

Timelang jagt på traktor: Betjent måtte bruge peberspray mod fuld 40-årig

Politiet var lørdag morgen på traktorjagt gennem flere mindre byer. Arkivfoto: Michael Bager
Politiet var lørdag på traktorjagt i næsten en time, da en fuld mand havde stjålet en traktor og ikke ville stoppe. Til sidst fik en snarrådig betjent stoppet føreren ved at hoppe op på trappestigen og bruge peberspray.

HAMMELEV: Et vidne anmeldte lørdag morgen klokken 07.06, at en traktor var kørt igennem vedkommendes ejendom ved Tørning udenfor Hammelev og fortsat videre. Politiet sendte derfor en patrulje efter traktoren, og der gik ikke lang tid, inden patruljen fandt traktoren, som senere viste sig at være stjålet. Chaufføren havde dog ikke tænkt sig at stoppe, og efter næsten en timelang politijagt, der var gået igennem flere mindre byer, lykkedes det endelig patruljen at få stoppet traktoren klokken 08.00.

Traktoren var kørt igennem et autoværn og endt i en grøft på Nygårdsvej, hvor føreren havde problemer med gearskiftet, så han kom så langt ned i fart, at en snarrådig betjent kunne hoppe ud af patruljevognen og op på traktorens trappestige og pacificere traktorføreren med peberspray.

- Sådan en frontlæsser er ikke lige til at standse. Den kører man ikke bare lige ind foran med en politibil af hensyn til vores egen sikkerhed, fortæller vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Søren Stregaard.

Føreren af traktoren viste sig at være fuld, og han kan derfor se frem til række sigtelser for blandt andet at have stjålet traktoren, kørt spritkørsel, kørsel trods frakendt kørekort og adskillige overtrædelser af færdselsloven. Manden var en 40-årig fra Haderslev, og han var lørdag eftermiddag igen blevet løsladt, men kan se frem til en tur i retten indenfor den nærmeste fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

112

Indbrudstyv på spil i Fynsgade

Esbjerg

Partifæller i sammenstød over balloner: Nogle er mere forbudte end andre

Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Annonce