Annonce
Varde

Tina sagde tak: Nu står hendes hjertebarn snart på egne ben

Tina Agergaard Hansen (DF) har været frontkæmper for demensplejecentret Skovparken i Ølgod, der onsdag kunne fejre rejsegilde. Hun har tidligere selv arbejdet med borgere med demens på Vinkelvejcentret. Foto: Jacob Schultz
Onsdag blev der fejret rejsegilde ved det nye demenscenter i Ølgod. Til maj forventes den moderne bygning, der får plads til 32 beboere, at være færdigbygget.
Annonce

Ølgod: Kransen vejrede traditionen tro i toppen, da der onsdag eftermiddag var rejsegilde på det nye demensplejecenter Skovparken i Ølgod. Med 32 boliger og dertil godt 400 kvadratmeter fællesarealer bliver det Varde Kommunes største plejecenter målrettet demente borgere. Rejsegildet var derfor også en anledning til i flere taler at sætte en tyk streg under det faktum, at Varde Kommune er en demensvenlig kommune i særklasse.

De 32 boliger bliver omkring 60 kvadratmeter store. De bliver indrettet som næsten almindelige lejligheder, hvor der vil være et lille køkken, stue, badeværelse og bryggers med vaskemaskine og tørretumbler. Foto: Jacob Schultz

- Mange forsøger at gøre os kunsten efter. Det kan vi godt være stolte af, lød det blandt andet fra formand for social og sundhedsudvalget i Varde Kommune Tina Agergaard Hansen (DF), der har været frontkæmper for projektet fra en start. Hun takkede samtidig hele byrådet for godt samarbejde.

Også borgmester Erik Buhl (V) tog mikrofonen på den indtil videre sandede plads foran nybyggeriet. Her var en pølsevogn desuden klar til at traktere selskabet, der bestod af godt 40 håndværkere, enkelte samarbejdspartnere og en række udvalgsmedlemmer fra kommunen.

Annonce

Roser fra borgmesteren

- Jeg har glædet mig meget til i dag. Det er en stor dag. Her er vilkår for en god hverdag, lød det fra borgmesteren.

Murere, tømrere, smede og elektrikere fra lokale firmaer i blandt andet Ølgod og Esbjerg kunne onsdag nyde sodavand, kakaomælk og en hotdog fra pølsevognen. Omkring 40 håndværkere var i gang med det store byggeri. Foto: Jacob Schultz

Han takkede samtidig Tina Agergaard Hansen for hendes indsats i projektet.

- Det er takket være en stædig udvalgsformand, at vi er her og står med 32 værelser og ikke kun 24, sagde han.


Det har været vigtigt for os at skabe optimale, unikke rammer og tænke den nyeste teknologi ind. Her skal være trygt og hjemligt.

Tina Agergaard Hansen (DF), formand for social og sundhedsudvalget


Skovparken kommer til at stå i stedet for det nuværende Vinkelvejcentret, og det er planen, at personalet herfra skal rykke med over i det nye plejecenter. På grund af coronasituationen var personale, kommende beboere og pårørende ikke inviteret til rejsegildet. De blev dog ikke glemt i talerne.

Boligerne bliver rummelige og lyse. Med eget bryggers kan beboeren selv vaske sit tøj og behøver ikke at få det vasket sammen med andres. Det har været en vigtig ting i udformningen af boligerne. Foto: Jacob Schultz

- Jeg vil gerne takke personalet for en kæmpe indsats, selvom de ikke kunne være med. Det betyder meget, sagde Tina Agergaard Hansen.

Annonce

Frisør og atriumgård

Efter de officielle taler var der en kort rundvisning af de lyse rum, der både skal være hjem for 32 beboere og daghjem for flere andre borgere. Centret er designet med inspiration i det landlige, hvilket blandt andet kommer til udtryk i bygningens fire længer og sadeltag. Indenfor er det moderne og funktionelle sat i højsædet, så der blandt andet bliver en frisørsalon, en lukket atriumgård og belysning, der følger døgnets rytme.

Borgmester Erik Buhl (V) understregede i sin tale blandt andet, at værelserne - eller boligerne - kommer til at ligne ganske almindelige lejligheder. Han tror på, at stedet vil skabe de bedste rammer for en god hverdag. Foto: Jacob Schultz

- Det har været vigtigt for os at skabe optimale, unikke rammer og tænke den nyeste teknologi ind. Her skal være trygt og hjemligt, forklarede Tina Agergaard Hansen.

På grund af våd jordbund har byggeriet været et par måneder forsinket. Det skulle nu gerne stå klar i maj 2021.

Skovparken bliver usynligt indhegnet. Det vil sige, at hegn for eksempel skjules i buske. På den vis kan beboerne også trygt færdes på hele udendørsområdet, der blandt andet kommer til at bestå af snoede stier og en masse træer. Foto: Jacob Schultz

Demensvenlige Varde

I Varde Kommune forsøger man at lave en ekstraordinær indsats over for borgere med demens og ikke mindst pårørende til borgere med demens. Det ses blandt andet af de mange arrangementer, der afholdes i kommunen. Varde Kommune er desuden hjemsted for Danmarks første demensvenlige samfund i Skovlund-Ansager.

I kommunens regi findes der blandt andet netværksgrupper for personer med demens, kursusforløb for pårørende, dagtilbud til borgere med en demensdiagnose i den tidlige fase og pårørendegrupper. Her er også daghjem og ferieboliger til personer med demens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce