Annonce
forside

Tine Maria skriver autografer på bagsiden af bonerne

I starten var det rigtig akavet for Tine Maria at optage videoer. Foto: Timo Battefeld

17-årige Tine Maria er ikke en helt almindelig teenagepige. Ved siden af skole og job snakker hun til 20.000 mennesker på YouTube.

Annonce

Augustenborg: En 1,83 meter høj pige er i gang med at sætte et kamerastativ op. Kameraet placeres, og der trykkes på optag. Pigen bag kameraet er 17-årige Tine Maria Nielsen fra Augustenborg. Hun driver sin egen YouTube-kanal på internettet, hvor hun gennem sine videoer deler ud af egne oplevelser som ung pige og underholder hendes seere.

- Jeg vil betegne min kanal som 'girltalk', hvor jeg fortæller om stort set alt lige fra sex til menstruation. Ting, som man ikke altid snakker med sine forældre om, og som jeg ville ønske, at nogen kunne have fortalt mig, siger Tine Maria Nielsen.

Hun har haft sin kanal siden april 2012, men gik først rigtigt i gang efter et års tid. Ved siden af YouTube har hun travlt med at gå i 2.g på Statsskolen i Sønderborg og arbejde i Kvickly.

- Jeg arbejder i Kvickly for at tjene penge til blandt andet godt udstyr, som jeg bruger til at filme mine videoer med, siger Tine Maria Nielsen.

Når jeg er på arbejde i Kvickly, kommer der også piger hen og spørger, om jeg ikke kan skrive en autograf på bagsiden af deres bon.

Tine Maria Nielsen
Mange kommenterer Tines Marias flotte øjne i videoerne. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Bliver genkendt

På YouTube har hun 20.000 faste abonnenter, som følger med i hendes videoer. 5.000 som fast vender tilbage til videoerne, og de er gerne fra Sønderborg-området ifølge hende. Det kan indimellem føre til, at hun bliver genkendt.

- Jeg kan huske engang, hvor jeg gik rundt i Borgen. Jeg fornemmer ret hurtigt, at en gruppe af piger kigger på mig og hvisker. Men jeg går videre. Derefter smider de alle deres poser på gulvet og følger efter mig i centeret. Til sidst kommer de så hen og spørger, om jeg ikke er Tine Maria fra YouTube. Det var en ret sjov episode, siger Tine Maria Nielsen og tilføjer:

- Indimellem når jeg er på arbejde i Kvickly, kommer der også piger hen og spørger, om jeg ikke kan skrive en autograf på bagsiden af deres bon.

Tine Maria har ikke noget fast sted at filme. Foto: Timo Battefeld
Annonce

De dårlige sider

Der er ikke kun positive sider ved at have en succesfuld YouTube-kanal. For det er ikke altid lige nemt at være en teenagepige, samtidig med at man er kendt på nettet.

- Der er mange, der ved, hvem er jeg. Så folk dømmer mig hurtigt på forhånd. Derfor kan det være svært at få venner eller finde en kæreste. Jeg har oplevet flere gange, at især drenge råber grimme ting efter mig, når jeg går i byen for at feste. Så der har da været en episode, hvor jeg virkelig overvejede, om YouTube var det værd, fortæller Tine Maria Nielsen.

Man behøver blot et kamera for at starte en YouTube-kanal. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Netværket

YouTube har været i stor fremgang i Danmark de seneste år. Derfor er der også startet flere forskellige professionelle netværk op, som nogle af de største Youtubere kan blive en del af. I netværkene er der folk ansat til at skabe forbindelser mellem Youtuberne og eventuelle firmaer, som kunne være interesserede betale Youtuberne for at få lavet en kampagne. På den måde har Youtuberne mulighed for at tjene udover deres reklamer på videoerne. Tine Maria var indtil december en del af netværket 'Maze', som hun dog forlod. Hun er netop blevet en del af netværket 'Splay', som arbejder med Danmarks største Youtubere.

- Jeg har blandt andet lavet to videoer sammen med Sex og Samfund, der fik stor succes. Jeg har på grund af min kanal fået mange muligheder, som ikke alle mennesker får, siger Tine Maria Nielsen, der dog mener, at hun ikke tjener nok på YouTube til ikke at have et arbejde.

Den største oplevelse, hun har haft i forbindelse med sin YouTube-kanal, var, da hun deltog i Guldtuben i 2015 og 2016. Guldtuben er et dansk awardshow, som holdes for at hylde de allerbedste danske Youtubere med priser som årets Youtuber eller årets mest lovende.

- Det var helt vildt at se, at selvom jeg havde en forholdsvis lille kanal i 2015, så var der piger, som stod og råbte mit navn. Nogen græd endda, siger Tine Maria Nielsen

Annonce

Dropper ikke uddannelsen

Tine Maria bruger et par timer om ugen på at forberede og lave videoerne til kanalen. Sammenlignet med andre Youtubere, som vælger at droppe ud af deres uddannelse, er det ikke meget tid. Men for hende har det været vigtigt at prioritere gymnasiet, da hun gerne have en uddannelse at falde tilbage på, da medieverdenen ifølge hende er meget flygtig. Efter gymnasiet vil Tine Maria gerne holde et sabbatår, hvor hun vil arbejde og have plads til at lave YouTube.

- Jeg vil blive ved med at lave YouTube, indtil jeg bliver træt af det. YouTube har trods alt fået mig derhen, hvor jeg er nu. Så det vil være utaknemmeligt at give op, siger Tine Maria Nielsen, som håber på en fremtid i medieverdenen.

Ifølge Tine Maria selv er videoen '10 tegn på at han er en fuckboy' en af de mest populære på hendes kanal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ansat på plejehjem under coronaudbrud: - Det gør ondt at se døende beboere i øjnene, når man ikke har en chance for at give den nødvendige omsorg

Annonce