Annonce
Sønderborg

Tine og Birgit kan ikke få besøg: Kuren er gåture og sukkerfri is

Tine Teckemeier bor på Botilbud Højløkke, som under coroakrisen har lukket for alle besøg. Derfor savner hun sin familie. Foto: Claus Thorsted
Tine Teckemeier og Birgit Gregersen bor på Botilbud Højløkke, hvor familie og venner ikke har kunnet besøge beboerne i tre uger på grund af coronavirus. Beboerne savner familien, men holder humøret højt med spil, gåture og sukkerfri is.
Annonce

Rinkenæs: Stop! Vi har lukket.

Sådan står der på døren til Botilbud Højløkke i Rinkenæs, hvor der bor otte beboere, som enten er udviklingshæmmede eller har Downs syndrom. Begge hoveddøre er låst, og familie og venner har ikke kunnet besøge de otte beboere, som er i risikogruppen for at blive mere syge end andre af sygdommen covid-19. Sådan har det været i tre uger.

Derfor står 41-årige Tine Teckemeier og 47-årige Birgit Gregersen glade klar i døren, da JydskeVestkysten lørdag middag kommer forbi for at snakke med dem om at være beboer på et botilbud under coronakrisen. Vi står med mindst to meters afstand til beboerne.

- Døren er låst, så vi kan ikke få besøg. Jeg savner min familie. Vi kan ikke besøge hinanden i påsken, siger Tine Teckemeier.

Beboerne har dog snakket i telefon eller FaceTime'et med deres familier. Pædagogerne har også kørt ture med beboerne hen til deres forældre, så de har kunnet vinke og sige hej til hinanden på afstand.

- Jeg har vinket til min familie, men vi må ikke blive syge, derfor må vi ikke være sammen med vores forældre, fortæller Birgit Gregersen og vinker med begge hænder.

På Botilbud Højløkke er der ansat fire pædagoger og en omsorgsmedarbejder, som er hos beboerne hver dag i tidsrummet klokken 7.00-22.00. Tre af beboerne er udviklingshæmmede, mens de sidste tre har Downs syndrom. Beboerne har egen lejlighed med stue og tekøkken. I midten er der fælles køkken og stue.

Jeg har vinket til min familie, men vi må ikke blive syge, derfor må vi ikke være sammen med vores forældre.

Birgit Gregersen, beboer på Botilbud Højløkke

Annonce

Tur på løbebåndet

Birgit Gregersen og Tine Teckemeier bruger tiden på at sy tøj, male i bøger og spille spil med personalet. Tine Teckemeier og Birgit Gregersen kan heller ikke passe deres arbejde. Tine Teckemeier arbejder i Bilka, hvor hun sætter varer på hylderne, og Birgit Gregersen arbejder i Humlehøj-Hallens køkken.

Personalet sørger derfor for at gå mange ture med beboerne nu, hvor de er ekstra mange timer indenfor.

- Vi har været i skoven og spist sukkerfri is. Jeg har også løbet på løbebånd, fortæller Tine Teckemeier.

- Vi har gået en lang tur til stranden, siger Birgit Gregersen.

Beboerne må gerne selv går en tur rundt om huset. De må ikke kramme hinanden, og fællesrummet i midten af huset er blevet delt op i to, så hver afdeling har sin halvdel.

Da journalisten siger farvel, er det fristende for Birgit Gregersen at gå hen og give et farvelkram, men det må hun ikke. Derfor viser Tine Teckemeier og Birgit Gregersen med store smil, hvordan de kan hilse på hinanden ved at slå fødderne mod hinanden.

Birgit Gregersen glæder sig til sin 48 års fødselsdag den 14. april. Foto: Claus Thorsted
Birgit Gregersen, til venstre, og Tine Teckemeier går ofte ture med de øvrige beboere og personalet for at få frisk luft. Foto: Claus Thorsted
Botilbud Højløkke har lukket for alle undtagen beboere og personale. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce