Annonce
Læserbrev

Ting Tar Tid

Læserbrev: Nu åbner det danske skolesystem igen dørene for børn og unge. Der er sikkert mange (både forældre, børn og unge), der er spændte og glæder sig. Børnene og de unge glæder sig til at se vennerne igen - og sikkert også til at lære noget nyt og mere. Forældrene sidder sikkert også interesserede og følger med på sidelinjerne mht. deres børns undervisning.

For at disse forventninger om at lære noget skal blive til mere end blot fromme forhåbninger, så bør disse børn og unge som mindstemål mødes af flere ansatte lærere, end tilfældet er nu. Hvis statsministeren (ja endda "børnenes statsminister") vil gøre en børnetjeneste - og ikke en b(j)ørnetjeneste for børnene og for de unge, så må hun og hendes regering navigere væk fra den post-Corydonale-æra, der så den ansattes acceleration som en værdi i sig selv.

Ting tager tid, som gode gamle Piet Hein lærte os: Når man føler hvor lidet man nåer med sit flid, er det nyttigt at mindes, at, Ting Tar Tid.

Nu har lærerne i årevis asfalteret, mens man kørte (jfr. Antorini). Det er vejen ikke blevet mere jævn af. Hvis børnene og de unge igen skal kunne blive vejledt og ikke vildledt, så skal den nye undervisningsminister, som vi har megen tillid til have penge og mulighed for at ansætte flere varme hænder og kloge hoveder, så næste generation ikke bliver så kortsigtet i dens menneskesyn som din og min generation har været, kære statsminister.

Hvis det hele kun handler om at køre længere på literen og være mere effektiv, så bliver vi som samfund kun hurtigere til at blive overfladisk. Er det sådan vi vil uddanne vores børn og unge? Vi er mange, der er glade for, at det blev dig og dine, der igen sidder i stolen - men lad os nu ikke endnu engang i uddannelses-sektoren blive skeptiske over for det store og stole røde parti, som vi blev sidst vi stemte jer ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];