Annonce
Aabenraa

Tinglev-borgermøde om plejecenters fremtid

Kan plejehjemmet på Grønning bliver nyt samlingssted for Tinglev-borgerne, når beboerne flytter ud? Det kan et borgermøde onsdag den 22. januar måske give svar på. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

Tinglev: Borgere i Tinglev har tidligere drøftet forskellige muligheder for at skabe et nyt samlingssted. Nu er disse planer måske rykket et skridt nærmere, idet beboerne på det nuværende Grønningen Plejehjem om få år flytter ind i nybyggeri på Tinglev Midt.

Dermed kan de eksisterende bygninger på Grønnevej 42 anvendes til andet formål. Hvad det kan være, får borgerne mulighed for selv at få indflydelse på ved et borgermøde, der holdes onsdag den 22. januar kl. 17.

Mødestedet er Borgerhuset, Tinglev Midt, og borgmester Thomas Andresen og relevante fagpersoner deltager i mødet. /jast

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce