Annonce
Aabenraa

Tinglev-gruppe: Nedlæg nu bare den jernbane

TinglevForums Amalienborg-sti byder nu også på 400 meter på Tønder-Tinglev-banen. Arkivfoto: Mette Thomsen

Tinglev: I Tinglev går man stadig og håber, at Tønder-Tinglev-banen langt om længe bliver nedlagt.

Formand i TinglevForum, Poul Erik Thomsen, har tidligere kaldt en genåbning for både urealistisk og utænkelig, mens han også er bekymret for, at svellerne udgør en forureningskilde.

Poul Alexandersen, som er formand i foreningens stigruppe, ser den også helst nedlagt.

- Rekreativt kunne det være fantastisk at have den som cykelsti eller som en skinnecykelsti, siger Poul Alexandersen, som også undrer sig over, at ingen tilsyneladende kan træffe en beslutning.

- Vi skriver af og til til Banedanmark, og vi har også haft fat i et par ministre. Men der sker ingenting, siger han.

Derfor har man selv truffet en beslutning og bruger nu alligevel en smule af banen som vandresti.

- Vi har gjort det, at selvom der ikke er kommet en afgørelse, så benytter vi altså 400 meter af strækningen på vores såkaldte Amalienborg-rute. Så der går vi og holder diverse vegetation nede. Det er vel den bedste nødløsning lige nu, siger sti-formanden.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce