Annonce
Billund

Tingparken skal fornyes for millioner

Jeyarajah Rasiah, kendt som Ratch, er netop blevet genvalgt som formand for Tingparken og vil sikre, at beboernes ønsker bliver hørt, når byggeplanerne går i gang.

Tingparken i Grindsted er slidt, og boligforeningen har planer om en renovering til mange millioner. Støtte fra Landsbyggefonden skal sikre, at huslejerne ikke eksploderer.

GRINDSTED: Nye facader, døre og vinduer. Nyt tag. Nye udearealer og et helt nyt fælleshus.

Alt det kan om nogle år blive virkelighed i Grindsteds største, sociale boligbyggeri, Tingparken, hvor bestyrelsen netop har holdt det årlige beboermøde og fortalt om planerne.

- Vores planer blev modtaget godt, selvom der også var bekymrede spørgsmål om, hvad så omfattende en renovering vil komme til at betyde for den enkeltes husleje, fortæller Jeyarajah Rasiah, formand for Tingparkens Beboerforening.

Netop derfor skal renoveringsplanen gennemføres med støtte fra Landsbyggefonden, den selvejende institution, der er stiftet af de almene boligorganisationer med det formål at støtte og udvikle det almennyttige byggeri. Derudover får beboerne meget at sige i forhold til, hvad der skal renoveres, hvordan og hvornår.

Beboere på banen

Allerede i november holdes den første beboer-workshop, hvor alle beboere kan komme med input, der vil blive brugt sammen med den byggetekniske gennemgang af bygningerne. Netop beboerdemokratiet ligger formanden meget på sinde.

- Jeg vil meget gerne have beboerne på banen, for det er jo deres forhold, det drejer sig om, siger Ratch.

Baggrunden for ønsket om at komme i gang med et omfattende renoveringsarbejde er ifølge byggechef Niels Klausen en tilstandsrapport, som peger på, at der snart er brug for både nyt tag, nye installationer og andre ting.

- Det vigtige er, at Tingparken bliver fremtidssikret, så boligerne og boligområdet også er attraktivt om 20 - 25 år, siger han.

Niels Klausen vil ikke ud med hvor mange millioner kroner, renoveringsplanen vil koste, men tallet kan godt blive trecifret, siger han.

Tingparken

ejes af Grindsted Boligforening, mens drift og udlejning administreres af Bo Syd.


  • Administrationsselskabet Bovia skal styre renoveringsplanen.

  • Tingparken består af 303 boliger, fordelt på 13 blokke med 282 lejligheder og 21 huse.

  • Tingparken blev opført 1961-1972.

  • Tingparken huser cirka 500 beboere.
Annonce
Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor vognmand lander rekordregnskab på over 23 mio. kroner i kølvandet på politianmeldelse og sager om løndumping

Esbjerg For abonnenter

Vores madanmelder giver seks stjerner til klassisk badehotel: Maden er i top, betjeningen er i særklasse og indretningen er lige i øjet – det er rejsen værd

Haderslev/Tønder For abonnenter

Kørelærer snød køreskolen: Elever satte penge for køretimer direkte ind på lærerens eller hans kones konto

Kolding

En læser undrer sig over de mange afspærringer under Tour de France: Kan ambulancer, brandbiler og politi overhovedet komme frem?

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv For abonnenter

Populær campingplads tjente millioner trods byggeprojekter: - Anne og Jonas har haft én uges ferie i fem år

Varde For abonnenter

Omstridt dyrepark kendt delvist skyldig i at overtræde lov om velfærd for dyr og i at ignorere myndighedernes krav om byggestop

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Esbjerg For abonnenter

Kæmpe skatte-rabat til Esbjergs ejendoms-matadorer: Politikere retter op på grim overraskelse ved ny lokalplan for midtbyen

Aabenraa For abonnenter

Steen fik den bedst tænkelige fødselsdagsgave: Efter tre års kamp med kommunen kan han nu få livet tilbage

Haderslev

Det kan blive svært at finde en seng i pinsen: Store begivenheder sætter pres på hotellerne

Annonce