Annonce
Esbjerg

Tipoldebarn til Jacob A Riis holder foredrag på Ribe Katedralskole

Lela Riis Agnew er tipoldebarn til Jacob A Riis, og hun holder 2. juli foredrag på Ribe Katedralskole. PR foto
Samarbejde mellem USA og Danmark i historisk og aktuelt perspektiv er temaet, når Jacob A. Riis tipoldebarn, Lela Riis Agnew, holer foredrag på Ribe Katedralskole. Arrangementet er blevet en realitet igennem Ribe Rotary Klub.

Ribe: Lela Riis Agnew holder tirsdag 2. juli kl. 18 til 20 et foredrag på Ribe Katedralskole. Det er Ribe Rotary Klub, der inviterer til denne aften med tipoldebarn til Jacob A Riis: Lela Riis Agnew. Lela Riis Agnew vil holde foredrag over temaet "Samarbejde mellem USA og Danmark i historisk og aktuelt perspektiv". Ud over Lela Riis Agnew og hendes familie inviteres udvekslingsstudenter fra Jacob Riis Settlement New York.

Lela Riis Agnew har over 25 års erfaring som administrerende direktør i non-profit-organisationer og i erhvervslivet. Hendes ekspertise er strategisk kommunikation og udvikling, non-profit-forvaltning, samfundsopbygning, fundraising og sociale aktiviteter.

- Lela er i Danmark for at deltage i åbningen af Jacob A. Riis museet i Ribe, og i Rotary ser vi frem til en spændende aften. Vi finder det så spændende, at vi mener alle skal have mulighed for at deltage. Derfor er alle interesserede inviteret til at deltage. De kræver blot en tilmelding og betaling for deltagelse, skriver Erling Pedersen fra Ribe Rotary Klub i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Erhverv

Havnevirksomheder bekymrede over at ny havnevision skal hastes igennem

Annonce