Annonce
Fodbold

Tips og tv: Superligaens 13. runde

EfB skal rejse sig efter nederlaget mod SønderjyskE, der på sin side skal forsøge at hente tredje sejr i træk. Foto: John Randeris/Scanpix

Superligaen er tilbage efter landskamppausen.

Annonce

AaB-OB

Fredag kl. 19.00

AaB-OB

OB har vundet seks af de seneste 10 indbyrdes opgør, hvoraf den nordjyske klub blot har sejret to gange. Hjemmebanen og Lucas Andersen taler til fordel for AaB. Det ligner en uafgjort kamp i superligaens fredagsbar.

TV3 Sport

JV tipper: 1-1

Horsens-Hobro

Søndag kl. 12.00

AC Horsens-Hobro

Det er et møde mellem to af de klubber, der kommer til at kæmpe for at undgå nedrykning. Hobro har den stærkeste offensiv, men AC Horsens er om muligt endnu mere bøvlede at spille mod end Hobro. Det kan sagtens ende med den syvende uafgjorte kamp af de seneste 11 mellem holdene.

TV3 Sport

JV tipper: 1-1

SønderjyskE-Nordsjælland

Søndag kl. 14.00

SønderjyskE-Nordsjælland

Sejrene over Brøndby og EfB har sat en tyk streg under sønderjydernes evne til at vende tristesse til optimisme, når det er mest påkrævet. SønderjyskE har en god mulighed for at tage tredje sejr i træk.

TV3 Max

JV tipper: 2-1

AGF-Silkeborg

Søndag kl. 14.00

AGF-Silkeborg

Aarhusianernes sejrsstime fik en brat ende mod lokalrivalen fra Randers, og hvis der skal gå fuldstændig AGF i den, for de hvide også problemer mod Silkeborg. Den absolutte bundprop har dog ikke evnerne til at vriste point fra et AGF-mandskab, der har set stærkt ud.

Eurosport2

JV tipper: 3-1

FCK-EfB

Søndag kl. 16.00

FCK-EfB

Uha, EfB. Den ser vanskelig ud. Den vestjyske klub hænger fast i bunden efter hjemmenederlaget mod SønderjyskE, og det bliver næppe på Østerbro i København, der kommer flere tiltrængte point på kontoen.

Canal9

JV tipper: 2-0

Lyngby-Brøndby

Søndag kl. 18.00

Lyngby-Brøndby

Søreme om ikke Brøndby skal spille endnu en klokken 18-kamp om søndagen. Denne gang på Lyngby Stadion, hvor værterne sagtens kan gå hen og drille et Brøndby-hold, der har nemmere ved at score end ved at forsvare eget mål.

TV3+

JV tipper: 2-2

FC Midtjylland-Randers

Mandag kl. 19.00

FC Midtjylland-Randers

Randers har med en forrygende stime spillet sig op på superligaens tredjeplads, så på den vis bekom landskamppausen ikke kronjyderne specielt godt. Favoritværdigheden er klart hos midtjyderne, der bør kunne sætte en stopper for randrusianernes fremmarch i ligaen.

TV3 Sport

JV tipper: 2-0

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce