Annonce
Kolding

Tips til sommerlæsning: Fantastiske voksenbøger fra skaberen af Mumi

Cecilie Flinck anbefaler voksenbøger fra skaberen af Mumi som et godt bud på sommerlæsning. Privatfoto.
Annonce

Kolding: I samarbejde med Kolding Bibliotek bringer JydskeVestkysten tips til læsning i sommerferien. I dag er det biblioteksformidler Cecilie Flinck, som anbefaler.

Tove Jansson er en af mine heltinder. Hun var en multikunstner, der både malede, tegnede og skrev – og så er hun ’mor’ til Mumitroldene. Udover at samle på alt Mumi-relateret er jeg meget glad for hendes voksenforfatterskab, som nu er ved at blive oversat til dansk for første gang i en smuk, farvestrålende serie. Det skønne ved Jansson er hendes kombination af lune og alvor. Forfatterskabet er befolket af pudsige og dejligt fejlbarlige figurer, som oplever alle livets glæder og smerter.

Janssons lille roman, "Sommerbogen", er helt oplagt sommerlæsning. Det er en vidunderlig fortælling om en bedstemor og hendes barnebarn, der tilbringer en sommer på lillebitte ø ved Finlands kyst. Øen er et helt lille mikrokosmos, et barndommens land, hvor de sammen udforsker livet.

Også hendes novellesamlinger er herlige. Selv er jeg ved at læse "Dukkehuset", der netop er udkommet. Novellerne handler om menneskers passion og om mærkelige besættelser der driver os. Nogle gange helt til vanviddets rand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Annonce