Annonce
Kolding

Tips til sommerlæsning: Intenst, svensk drama – fra virkeligheden

Biblioteksformidler Sarah Kidmose Hansen anbefaler et intenst svensk drama fra virkelighedens verden om seksuelle overgreb, nepotisme og magtmisbrug i Sverige som sin sommerbog. Privatfoto.
Annonce

Kolding: I samarbejde med Kolding Bibliotek bringer JydskeVestkysten tips til læsning i sommerferien. I dag er det biblioteksformidler Sarah Kidmose Hansen, som anbefaler.

Seksuelle overgreb, nepotisme og magtmisbrug i den svenske kulturelite. Det lyder måske ikke ligefrem som typisk sommerferielæsning, men jeg lover dig, at du får både spænding, store følelser og seriøs skriftlig formåen i "Klubben – en undersøgelse".

Bogen er Matilda Gustafssons skildring af det journalistiske arbejde, som hun udførte i efteråret 2017 for at afdække, hvordan den såkaldte ”Kulturprofil” i årevis misbrugte sin position i toppen af svensk kulturliv til at true, chikanere og voldtage en lang række kvinder.

Med Gustafssons arbejde ramte "me too" for alvor Sverige, og skandalen fik blandt andet store konsekvenser for Det Svenske Akademi, som uddeler Nobelprisen i litteratur.

Bogen veksler mellem vidnesbyrd fra kvinder, der var udsat for ”Kulturprofilen”, og Gustafssons refleksioner om de særlige hierarkier og regler, som kulturverden opererer efter. Det er både ubehagelig og skræmmende læsning, men virkelig spændende og velskrevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce