Annonce
Kolding

Tips til sommerlæsning: Kvinder, krig og kærlighed

Grethe Thomasens anbefaling til en god sommerbog er Kirsten Thorups nyeste roman, hvor man følger hovedpersonen Harriet igennem de rædsler, som Anden Verdenskrig påfører hende. Privatfoto.
Annonce

Kolding: I samarbejde med Kolding Bibliotek bringer JydskeVestkysten tips til læsning i sommerferien.I dag er det servicemedarbejder Grethe Thomasen, som anbefaler.

Det er dystert at bevæge sig ind i krigens gru og ødelæggelse. Men det gør den nyeste roman af Kirsten Thorup, "Indtil vanvid, indtil døden", som handler om at være menneske og medmenneske. Og ikke mindst om at være en kvinde med længsler, begær, omsorg og ret til eget liv.

Hovedpersonen Harriet mister sin elskede mand i et angreb ved Østfronten. I sorgen sender hun deres to små drenge på børnehjem og tager selv på rekreation ved en dansk bekendt i München. Her optages hun på godt og ondt i husets dagligdag. Hun ser på sit nye liv med et åbent sind, men hun oplever udnyttelse og hårdhed i alle samfundslag – på et tidspunkt beskriver hun verden som ”et nazistisk totalteater”.

Roman igennem leder Harriet efter noget at holde fast i, nogen at tale med. Hun lever i drømmen om at humanismen kan vinde, men hun møder igen og igen gru og modstand. Som læser hepper man på Harriet og man føler sig meget engageret i, at krigens rædsler på alle niveauer må og skal bekæmpes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Annonce