Annonce
Kolding

Tips til sommerlæsning: Oversete værker

Kulturformidler Christian Hundebøl Høj anbefaler to værker udgivet under corona-krisen. Privatfoto.
Annonce

Kolding: I samarbejde med Kolding Bibliotek bringer JydskeVestkysten tips til læsning i sommerferien.

I dag er det kulturformidler Christian Hundebøl Høj, som anbefaler.

Meget af verden lukkede ned i foråret på grund af virussen, med der udkom stadig fantastiske bøger, som man ikke må overse.

En af dem er græske Fredy Germanos’ dokumentarroman "Tereza", som kaster læseren rundt i et Europa før og efter 1. Verdenskrig - et Europa, der på alle måder er under forandring. Bogen har et vildt persongalleri, der inkluderer en ung Ernest Hemingway, en aldrende og etbenet Sarah Bernhardt, samt Basil Zaharoff – den græske våbenhandler, som blev inspirationskilden til Bond-skurken Blofeld. En smuk, fandenivoldsk og dybt original fortælling.

En anden glimrende bog, der udkom under nedlukningen, er historikeren Jonathan Phillips’ biografi "Sultan Saladin". Bogen handler om den berygtede sultan, der i 1187 erobrede Jerusalem fra korsfarerne. En bedrift der chokerede både det kristne Europa og det muslimske Mellemøsten. Som læser får man et spændende indblik i, hvordan Saladin var en kompleks aktør i middelalderens livsverden og hvorfor han i dag ses som et ikon i meget af den arabiske verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Annonce