Annonce
Kolding

Tips til sommerlæsning: Rablende bog giver svaret på alt

Bibliotekar Morten Rindom Nielsen har fundet en kultklassiker frem i sin anbefaling. Privatfoto.
Annonce

Kolding: I samarbejde med Kolding Bibliotek bringer JydskeVestkysten tips til læsning i sommerferien. I dag er det bibliotekar Morten Rindom Nielsen, som anbefaler.

Øverst på listen over bøger, jeg altid vender tilbage til, står Douglas Adams’ "The Hitchikers Guide to the Galaxy". Bogen har for længst opnået kultstatus som et enestående og vildt værk. Den udkom første gang i 1979, bygger på et radiospil og er en klassiker inden for sin skæve genre af science fiction-komedie – og det er britisk humor, når det er bedst.

Bogen følger Arthur Dent, som tilhører en af de mest primitive racer i universet - mennesket. Handlingen byder på så gakkede elementer som en superintelligent, samtalende elevator med højdeskræk, som naturligvis forsøger at overtale alle sine gæster til at køre nedad, samt den lille fisk Babelfisken, som man kan putte i øret og dermed forstå alle sprog. Derudover har bogen den skøre pointe, at tallet 42 simpelthen er meningen med alt.

Nørdfaktoren er høj, historierne er kringlede, så det er en bog, som det er svært at give referat af. Men den er let at læse. Underholdningsværdien er virkelig stor, så jeg vil anbefale alle at kaste sig ud i det skrupskøre univers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Annonce