Annonce
Kolding

Tips til sommerlæsning: Skønne tyske krimier

Sofie Fredborg anbefaler tyske krimier til sommerens læsning. Privatfoto.
Annonce

Kolding: I samarbejde med Kolding Bibliotek bringer JydskeVestkysten tips til læsning i sommerferien.I dag er det bibliotekar Sofie Fredborg, som anbefaler.

Går turen til Tyskland i år? Hvad med at læse en tysk krimi til en afveksling? Der findes faktisk en lang række rigtig gode tyske krimiforfattere. Min egen favorit er Nele Neuhaus.

Der er oversat fire bind i hendes krimiserie med Pia Kirchhoff og Oliver von Bodenstein. Den første hedder "Snehvide skal dø" og handler om to 17-årige pigers mystiske forsvinden fra den lille by Taunus. Hele serien foregår i og omkring Taunus, der ligger i nærheden af Frankfurt.

Krimierne er efter min mening helt på niveau med de bedste skandinaviske politiromaner som for eksempel dem af Jo Nesbø, Jesper Stein og Camilla Grebe. Samtidig har de masser af lokalkolorit fra deres tyske miljøer. Hvis man ser tysk fjernsyn, kan man også være heldig at se en af tyske filmatiseringer, der går under navnet "Taunus-krimier".

Blandt de tyske krimiforfattere kan jeg også anbefale Oliver Bottini, Giza Klönne, Anne Chaplet, Ursula Poznanski og så selvfølgelig Volker Kutscher, som skriver fremragende historiske krimier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce