Annonce
Læserbrev

Tirpitz: Har Tom Thorup tegnet forkert?

OBS: Dette debatindlæg er sendt som et svar til dette læserbrev og dette læserbrev.

Svar til læserbreve: Alle gode kræfter arbejder på at finde en fremtidssikret parkeringsløsning for Tirpitz-museet. Sagens kerne i de seneste dages debat er, at Tom Arnt Thorup har fået en politisk behandling af plan- og teknikudvalget 9. april 2019. Det var et afslag i forhold til sit fremsendte forslag til alternative parkeringer nord og syd for Tane Hedevej og øst for Tirpitz. Om de to områder skriver forvaltningen: Placeringen nord for Tane Hedevej indeholder blandt andet beskyttede naturtyper (paragraf 3-hede), fredskov, fredet område og Grønt Danmarkskort.

Placeringen syd for Tane Hedevej indeholder blandt andet beskyttede naturtyper (paragraf 3-hede), fredet område, bevaringsværdigt kulturmiljø og Grønt Danmarkskort.

Jeg ved ikke, hvor naboer og Tom har den viden om national lovgivning fra, som de fremfører, men jeg stoler på forvaltningens faglige vurdering af de to områder, som Tom selv har tegnet ind på et kort og sendt til kommunen forud for behandlingen 9. april 2019. Hvis Tom har tegnet forkert på det indsendte kort - i forhold til hvilken mark han mener, der kan anvendes til parkering - kan udvalget ikke forholde sig til det. Udvalget og forvaltningen har ageret på det, der var sendt ind af Tom. Hvis Tom har begået en fejl, så skal det dog ikke forhindre os i senere at undersøge det område, som Tom i stedet måtte have ment/tænkt på.

Man kunne måske på nuværende tidspunkt undres lidt over, at hverken naboer eller Tom reagerede efter udvalgsbeslutningen 9. april.

Annonce
Preben Friis-Hauge. PR-foto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce