Annonce
Læserbrev

Tirpitz vis nu god naboskab

Læserbrev: Tirpitz ! i opgiver for let for at få den perfekte p-plads ved Tirpitz , to til tre år er jo ingentig ift. fremtiden, men nu går i kun efter at gøre den midlertige p-plads til permanent parkering på Gl. Mælkevej der har lagt uberørt hen i over 20 år omkranset af fredet natur, så jeres plan er ødelæggende for helhedsintrykket og den skønne natur.

Vi må appelere til den anden løsning på Tanehedevej 43, hvor ejeren gerne vil sælge grunden til en p-plads idet ejendommen er ødelagt af fugt og vand fra dengang marken indtil ejendommen blev brugt som oplagsplads for sand og vand fra grundvandssænkning som blev pumpet derhend ifm. Tirpitz byggeriet.

Mads Sørensen argumenterer for at det er en farlig vej, men det er altså en dobbeltrettet cykel-og gangsti som kan afskærmes ud til vejbanen, hastigheden kan desuden sænkes til 40 km. I dag er der meget gående trafik fra og til Blåvand og Tirpitz på samme sti og der har ikke pt. været uheld.

Tiprtiz melder ud at at en p-plads på Tanehedevej 43 vil medføre ulovlig parkering ud for Tirpitz, men der har ofte været ulovlig parkering siden Tirpitz har åbnet.

Vi håber fornuften vil sejre og du har jo lovet Mads Sørensen i radio og tv at der skal findes en løsning så naboerne til Tirpitz ikke bliver påvirket af alle jeres gæster så vi håber du holder ord.

Svar, fra udvalgsformand Mads Sørensen:

Mellem os naboer...

Jeg oplever stadig den stolthed, som Tirpitz har skabt blandt Varde Kommunes borgere, og når Tirpitz opnår hæder og anderkendelse - både nationalt og internationalt - er alle stolte af, at vi er lykkedes med sådan et fantastisk projekt i vores kommune.

Selv de mest pessimistiske blev overvældet af den store søgning til museet i det første år, og mange af de negative oplevelser som naboerne til Tirpitz føler de har haft, kan nok henledes til situationen i 2017.

Nu er vi på vej mod et mere “normaliseret” - men stadigt højt besøgstal - og den eksisterende P-plads efterkommer behovet de fleste af årets dage. Men der er stadig behov for ekstra kapacitet i spidsbelastningsperioderne.

Det er Museets ønske med en parkeringsløsning i umiddelbart nærhed af Tirpitz. Dette har også været udgangspunktet i de to alternativer, der er arbejdet på i den mellemlæggende periode - og dette ønske efterkommer ejendommen ikke. Samtidig tager vi med græsmarken både trafikale og naturmæssige hensyn.

Jeg står ved at vi skal finde en løsning, som sikrer at de oplevelser som naboerne havde tilbage i 2017, ikke gentager sig og med de rette tiltag og afværgeforanstaltninger indarbejdet i det kommende lokalplanforslag, tror jeg stadig på det gode naboskab i fremtiden.

Jeg håber at alle synspunkter kommer i spil, og at naboerne vil gå aktivt ind i den kommende lokalplansproces. Forhåbentlig kan vi stadig mødes som gode naboer og sammen glæde os over alle de glade gæster, som kommer forbi og besøger vores allesammens stolthed Tirpitz.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce