Annonce
Vejen

Tirsdag i efterårsferien står i børnekulturens tegn

Som én af de mange aktiviteter i forbindelse med arrangementet "Børnekultur på Tværs" tilbydes der græskar-snitning ved Vejen Idrætscenter. Det sker tirsdag 16. oktober klokken 15.30, og hele dagen vil der være aktiviteter for børn i Vejen Midtby. Arkivfoto

Vejen afvikler "Børnekultur på Tværs" og byder på et væld af spændende, gratis aktiviteter for både store og små. Alt er gratis, og en børnetog sørger for transport fra A til B.

VEJEN: Tirsdag den 16. oktober klokken 9.30-15.30 afvikles arrangementet "Børnekultur på Tværs" i Vejen Midtby. Det byder på zumbadans, historiefortælling, tinstøbning, græskar-snitning, musik, sanglege og meget mere.

Der er sammensat et program, hvor der foregår aktiviteter flere steder samtidigt. Aktiviteterne gentages, så man kan vælge, hvor man begynder, og om man vil nå rundt til det hele eller nøjes med enkelte aktiviteter.

Det koster ikke noget at deltage, og aktiviteterne er fordelt sådan, at der primært i tidsrummet fra klokken 9.30-12 sker noget for de mindre børn, mens eftermiddagen fra klokken 13-15.30 primært er for større børn.

Annonce

Der er ikke som udgangspunkt et tema. Kulturinstitutioner og foreninger laver sjove aktiviteter i form af optrædener, workshops eller andet, der viser deres generelle tilbud frem på bedste vis.

Grethe Brinch Knudsen, medlem af styregruppen bag "Børnekultur på Tværs"

Mange forskellige medvirker

- Der er ikke som udgangspunkt et tema. Kulturinstitutioner og foreninger laver sjove aktiviteter i form af optrædener, workshops eller andet, der viser deres generelle tilbud frem på bedste vis. Indtil nu har følgende sagt ja til at deltage: Vejen Musikskole, Vejen Bibliotek, Vejen Museum, Teaterforeningen Studio 73, Rumpistolen, Knudepunktet, Vejen Idrætscenter og Spejderne i Gesten. Men listen kan sagtens blive længere, fortæller Grethe Brinch Knudsen fra arrangementets styregruppe.

Hun oplyser, at der vil køre et lille tog rundt mellem de forskellige aktiviteter.

Vejen Kommune har desuden givet penge, så der kan arrangeres buskørsel fra børneinstitutionerne (børnehave, dagpleje og SFO) i de omliggende byer.

Sidste frist for tilmelding til buskørsel er torsdag den 20. september.

Tilmelding skal ske via mail til denne mailadresse: grethebk@vejen-net.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce